r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves 11. -karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bokine
Tárkonyos raguleves 11. -karamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2488 micro
  • β-karotin
    6138 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    299 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8005.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    859 mg
  • Foszfor
    4320 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    3211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6447 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    451 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    139 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1011 micro
  • Kolin:
    1229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    24884 micro
  • β-karotin
    61378 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    15121 micro
Összesen 3082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    1459 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a gombát megpucoljuk, megmossuk, és apróra vágjuk.
  2. A húst felkockázzuk.
  3. A hagymát és a tárkonyt megmossuk, és nagyon finomra vágjuk.
  4. Egy méretes fazékban, középlángon 1 ek cukrot világosbarnára karamellizálunk, kicsire vesszük a lángot, majd ráöntjük az olajat, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a tárkony felét. Folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
  5. Rádobjuk a kockára vágott répát, fehérrépát, zellert, karalábét és a húst. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Fedő alatt pároljuk 15 percig, majd rádobjuk a borsót, kukoricát és a gombát. Ezzel még további 10 percig pároljuk.
  7. Levesszük a fedőt, és 1 ek liszttel kicsit visszapirítjuk, majd felengedjük 3-4 l vízzel.
  8. Ízesítjük ételízesítővel, és kislángon még másfél óráig főzzük.
  9. A tejszínt elkeverjük az apróra vágott tárkony másik felével, és egy kevés forró levessel.
  10. Beletesszük a levesbe, és összeforraljuk pár perc alatt.
  11. A citrom levét tálaláskor adjuk hozzá.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23790
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 02.

Ajánló

Ajánlom levesem mindenkinek, aki szereti a tárkonyt és szereti a pikáns ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy szakács barátunk adta meg. Először megijedtem a karamelltől, de mire kész lett a leves, olyan ízözön fogadott, hogy azóta csak így készítem el. Tulajdonképpen a sütibe is azért teszünk csipet sót, hogy kihozza az édes ízeket, hát itt a cukor hozza ki a zöldségek és a tárkony ízét. Nem lesz édes a leves tőle, sőt kompenzálja a citrom savas ízét. Sót és delikátot a szokásos mennyiségben rakok a levesbe. A marék tárkonyt friss, kertemben szedett tárkonyból teszem bele. Ha télen készítem, akkor 1 zacskónyi mennyiséget használok fel. Petrezselymet azért nem használok ehhez a leveshez, mert szerintem elveszi a tárkony ízét. Ne sokalljátok a zöldséget se bele, mert ettől lesz jó sűrű raguleves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk