Tárkonyos raguleves recept

Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tárkonyos raguleves a kedvenc leveseim egyike. Japánban ismeretlen ez a fűszer, így minden egyes hazalátogatásomkor jól feltankolok a szárított verzióval, s viszem magammal a világ másik végére.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertésraguleves tárkonnyal

elkészítés

  1. A kicsi kockákra vágott combot hideg vízben feltesszük főni.
  2. Forrás után leöntjük róla a vizet és lemossuk a húst.
  3. Egy másik edényben az apróra vágott zöldséget, sárgarépát kevés olajon lepirítjuk.
  4. Rátesszük a húst, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, sót, borsot, szegfűborsot, fokhagymát, hagymát, paprikát és a paradicsomot.
  5. Amikor a hús kezd puhulni, beletesszük a zöldborsót és a gombát.
  6. Mustáros habarást készítünk a mustárból és a tejfölből.
  7. Habarás után, amikor minden megfőtt, beletesszük a petrezselyem zöldjét és a tárkonyt.
  8. Miután levettük a tűzről, beletesszük citromkarikákat (csak 20 percig hagyjuk a levesben.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 158 004
elküldve: 10
receptkönyben: 1 167
elkészítve: 11/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

Hozzászólások (22)

kicsilily
kicsililyv, 2013-01-06 19:24

Valószínű valamit elrontottam mert nekem nem úgy néz ki mint a képen, de az íze az csodás :) Most kezdtem el tanulni főzőcskézni és büszke vagyok magamra hogy egyáltalán el tudtam készíteni :D
Köszönet a finom receptért! ^^
Üdv:
Lily

papesz1
papesz1v, 2011-11-13 10:27

Gyerekek!

Imádom az ujdonságokat, de egy dolog minden receptből hiányzik a szénhidrát mennyisége, tudjátok a cukrosok is szeretnek finomat és jókat enni. De mellettük azért van még férj, és feleség is. akinek a diéta nem árt, de szeretné tudni, hogy egyes receptek mennyi szénhidrátot és kaloriát tartalmaznak.

eprescsoki
eprescsokik, 2010-11-02 15:51

Sziasztok!
Szombaton készítettem el ezt a levest, és nagyon finom lett!
Köszi a receptet!
üdv
eprescsoki

domimami60
domimami60p, 2010-09-03 20:34

Nagyon kedvelem a tárkony izét, használom a zöldbab levesbe, a krumpli levesbe és a fözelékbe is,de jó a kovászos uborkához is és a székelykáposztához egyenesen isteni.

Pevelin
Pevelink, 2010-04-13 21:46

Isteni fini lett, én is megcsináltam. Hálás köszönet érte! :)

Oli
Olisze, 2010-03-17 21:16

Szabi, nem siettem, a tejföl benne van. Sajnos a Japán tejföl (nem japán, csak ami ott kapható) nem teljesen olyan, mint a jó kis hazai... A hús pedig tényleg habzik :-) Üdv, Oli

Oli
Olisze, 2010-03-17 21:14

Hello, szerintem nem kell duplázni, inkább 1.5x-es szorzót javasolnék. Üdv, Oli

Koriander
Korianderp, 2010-03-12 15:39

Kedves Oli!

Most találtam meg a receptedet. Nem vagyok egy nagy raguleves-főző, úgyhogy egy kis tanácsra lenne szükségem: 8 felnőttre dupla adagot csináljak? Utána lesz még töki pompos is...

Oli
Olik, 2009-08-18 22:31

Hello Mia, köszi szépen! Örülök, hogy bevált a recept :-)

Mia
Miak, 2009-08-18 16:17

Elkészítettem a levest,nagyon finom lett :)

Mia
Miah, 2009-08-17 10:14

Szia Oli.
Ma el fogom készíteni a receptedet,remélem jól fog sikerülni,még soha nem főztem semmien tárkonyos ételet,bár szeretem. Majd megírom,hogy sikerült...

Oli
Olih, 2008-12-29 20:33

Hello Krisz,
köszi a tippet! :-) Apropó, ha már ilyen jó kis receptet írtál, nem gondoltál arra, hogy szakácsként regisztrálsz az oldalon? :-) Üdv, Oli

Krisz
Kriszv, 2008-12-28 23:05

Szia Oli!

Habozás: ah, értem! Őszintén szólva és se nem öntöm le a levét, se nem szűröm, se nem habozom, csak hagyom a fenébe. A végére elmúlik magától. Mondjuk biztos nem ez a klasszikus iskola tanítása, de egyszerű és nekem bejött. Persze lehet, hogy ez csak igénytelenség, és nem nagy plusz munka az egészhez képes a habeltüntetés, de mondom, nekem a végeredményen nem látszott a hableszedés hiánya.

Én kicsit másképp csinálom. Ne haragudj, tudom, hogy ez a Te receptoldalad, és nem is akarom elvenni tőled, de ha már kérdezted a tejszínes dolgot, én engedelmeddel inkább bemásolom a receptem, egyszerűbb úgy, és sok az eltérés.

Mindenesetre valószínű így is, úgy is szuper. De az enyém fehérebb lesz :)

Üdv:
Krisz

ui: leveskocka is van benne, szóval nem igazán Nagy Levines :)
---
Hozzávalók négy főre:

 50 dkg hús (pl. pulykamell)
 kb. 12 dkg mirelit zöldborsó (egy negyedkilós zacsi fele) – ízlés szerint
 20 dkg gomba
 1 nagy fej hagyma
 2-3 sárgarépa
 1 fehérrépa – opcionális
 2 dl tejszín
 citrom(lé)
 tárkony, só, bors
 2 (marha)húsleveskocka
 delikát ételízesítő
 olaj

A hagymát olajon üvegesre pirítani. Hozzáadni a megtisztított gombát, kevés őrölt feketeborssal megszórni. Picit sózni + delikát. Rá a kockára vágott hús. Ha a gomba már levet engedett, felengedni vízzel. Ezalatt megpucolni a zöldséget. 10 perc forrás után mehet bele a felkarikázott zöldség. Ha a hús megfőtt, mehet bele a tejszín és a leveskockák. A citrom ezután (csak a tejszín után, mert különben összerántja) . Végül jön a tárkony (kb. 2 evőkanál), felforralni, kész.

Oli
Oliszo, 2008-12-27 20:17

Hello Krisz,
pedig benne van a tejföl, hiszen ez tényleg fontos (és finom is). :-) A levest habozni is lehet, vagy egy szűrőn keresztül leszűrni, a húst pedig egy kicsit leöblíteni. Tejszínnel is nagyon jól hangzik, legközelebb én is kipróbálom. Ilyenkor teszel bele még tejfölt is?

Krisz
Kriszszo, 2008-12-27 00:54

Szia!

A képen nem úgy tűnik, mintha lenne benne 2 dl tejföl. Pedig szerintem az alap. Mondjuk én a habarás helyett 2 dl tejszínt szoktam, de lényeg hogy sűrű és fehér legyen az egész! :)

Ja, és egy kérdés: mire jó ez a húst felforralni, majd leönteni téma? Én ilyet még sose hallottam.

Szabi(szakács)
Szabi(szakács)v, 2010-01-10 20:21

Szia! Abban igazad van,hogy a képen látható levesben nem látható a tejfől,lehet sietett a szakács.
A hússa kapcsolatban viszont,azért kell egy hirtelen főzés előtte,mert képzödik egy vastag hab a tetejére ami nem igazán gusztusos. A végén meg kanállal kell leszedni és kárba mennének a füszerek. Én is a nagyobbaktól tanultam.

Oli
Oliv, 2008-10-12 09:50

Igazad van, habozni is lehet, ízlés kérdése.

ringolina
ringolinah, 2008-09-15 10:07

Miért kell leönteni a hús levét? Lehet pl. habozni, de minden "jóság" abban van. Más levesnek sem öntöm le, csak folyamatosan habozok.

Pevelin
Pevelink, 2010-04-13 21:40

Én habozni sem szoktam. Például amikor a húsleves elkezd habozni, akkor hideg vízet kell önteni rá a lábas szélétől haladva és szépen kitisztul. És mégis tükörtiszta lesz a végén :)

dorothy62
dorothy62sze, 2008-06-18 14:28

Ezt a leégést...!!..most néztem meg az én receptemet és a citromlét, amit a végén teszek a levesembe bele sem írtam, nna, remélem nem késő............

dorothy62
dorothy62sze, 2008-06-18 14:23

Ez azért néhány klasszissal jobban hangzik, mint az enyém, a citromkarikákat mindenképpen megpróbálom vele.

Oli
Olics, 2008-06-19 05:00

Dorothy, szerintem próbáld ki tárkonnyal és mustárral, biztosan nem fogsz csalódni! És utána már csak egy ugrás a tárkonyos krumplileves... :)))) És már tárkonyfüggő is lettél :)))) Üdv

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
532