Tárkonyos raguleves recept

Kalória?
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tárkonyos raguleves a kedvenc leveseim egyike. Japánban ismeretlen ez a fűszer, így minden egyes hazalátogatásomkor jól feltankolok a szárított verzióval, s viszem magammal a világ másik végére.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

sertésraguleves tárkonnyal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kicsi kockákra vágott combot hideg vízben feltesszük főni.
  2. Forrás után leöntjük róla a vizet és lemossuk a húst.
  3. Egy másik edényben az apróra vágott zöldséget, sárgarépát kevés olajon lepirítjuk.
  4. Rátesszük a húst, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, sót, borsot, szegfűborsot, fokhagymát, hagymát, paprikát és a paradicsomot.
  5. Amikor a hús kezd puhulni, beletesszük a zöldborsót és a gombát.
  6. Mustáros habarást készítünk a mustárból és a tejfölből.
  7. Habarás után, amikor minden megfőtt, beletesszük a petrezselyem zöldjét és a tárkonyt.
  8. Miután levettük a tűzről, beletesszük citromkarikákat (csak 20 percig hagyjuk a levesben.)

statisztika

beküldve:
nézettség: 164 745
elküldve: 10
receptkönyben: 1 205
elkészítve: 25/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

Hozzászólások (22)

kicsilily
kicsilily v, 2013-01-06 19:24

Valószínű valamit elrontottam mert nekem nem úgy néz ki mint a képen, de az íze az csodás :) Most kezdtem el tanulni főzőcskézni és büszke vagyok magamra hogy egyáltalán el tudtam készíteni :D
Köszönet a finom receptért! ^^
Üdv:
Lily

papesz1
papesz1 v, 2011-11-13 10:27

Gyerekek!

Imádom az ujdonságokat, de egy dolog minden receptből hiányzik a szénhidrát mennyisége, tudjátok a cukrosok is szeretnek finomat és jókat enni. De mellettük azért van még férj, és feleség is. akinek a diéta nem árt, de szeretné tudni, hogy egyes receptek mennyi szénhidrátot és kaloriát tartalmaznak.

eprescsoki
eprescsoki / eprescsoki k, 2010-11-02 15:51

Sziasztok!
Szombaton készítettem el ezt a levest, és nagyon finom lett!
Köszi a receptet!
üdv
eprescsoki

domimami60
domimami60 p, 2010-09-03 20:34

Nagyon kedvelem a tárkony izét, használom a zöldbab levesbe, a krumpli levesbe és a fözelékbe is,de jó a kovászos uborkához is és a székelykáposztához egyenesen isteni.

Oli
Oli / Oli sze, 2010-03-17 21:16

Szabi, nem siettem, a tejföl benne van. Sajnos a Japán tejföl (nem japán, csak ami ott kapható) nem teljesen olyan, mint a jó kis hazai... A hús pedig tényleg habzik :-) Üdv, Oli

Oli
Oli / Oli sze, 2010-03-17 21:14

Hello, szerintem nem kell duplázni, inkább 1.5x-es szorzót javasolnék. Üdv, Oli

Koriander
Koriander p, 2010-03-12 15:39

Kedves Oli!

Most találtam meg a receptedet. Nem vagyok egy nagy raguleves-főző, úgyhogy egy kis tanácsra lenne szükségem: 8 felnőttre dupla adagot csináljak? Utána lesz még töki pompos is...

Oli
Oli / Oli k, 2009-08-18 22:31

Hello Mia, köszi szépen! Örülök, hogy bevált a recept :-)

Mia
Bloemcake / Mia h, 2009-08-17 10:14

Szia Oli.
Ma el fogom készíteni a receptedet,remélem jól fog sikerülni,még soha nem főztem semmien tárkonyos ételet,bár szeretem. Majd megírom,hogy sikerült...

Oli
Oli / Oli h, 2008-12-29 20:33

Hello Krisz,
köszi a tippet! :-) Apropó, ha már ilyen jó kis receptet írtál, nem gondoltál arra, hogy szakácsként regisztrálsz az oldalon? :-) Üdv, Oli

Krisz
Bloemcake / Krisz v, 2008-12-28 23:05

Szia Oli!

Habozás: ah, értem! Őszintén szólva és se nem öntöm le a levét, se nem szűröm, se nem habozom, csak hagyom a fenébe. A végére elmúlik magától. Mondjuk biztos nem ez a klasszikus iskola tanítása, de egyszerű és nekem bejött. Persze lehet, hogy ez csak igénytelenség, és nem nagy plusz munka az egészhez képes a habeltüntetés, de mondom, nekem a végeredményen nem látszott a hableszedés hiánya.

Én kicsit másképp csinálom. Ne haragudj, tudom, hogy ez a Te receptoldalad, és nem is akarom elvenni tőled, de ha már kérdezted a tejszínes dolgot, én engedelmeddel inkább bemásolom a receptem, egyszerűbb úgy, és sok az eltérés.

Mindenesetre valószínű így is, úgy is szuper. De az enyém fehérebb lesz :)

Üdv:
Krisz

ui: leveskocka is van benne, szóval nem igazán Nagy Levines :)
---
Hozzávalók négy főre:

 50 dkg hús (pl. pulykamell)
 kb. 12 dkg mirelit zöldborsó (egy negyedkilós zacsi fele) – ízlés szerint
 20 dkg gomba
 1 nagy fej hagyma
 2-3 sárgarépa
 1 fehérrépa – opcionális
 2 dl tejszín
 citrom(lé)
 tárkony, só, bors
 2 (marha)húsleveskocka
 delikát ételízesítő
 olaj

A hagymát olajon üvegesre pirítani. Hozzáadni a megtisztított gombát, kevés őrölt feketeborssal megszórni. Picit sózni + delikát. Rá a kockára vágott hús. Ha a gomba már levet engedett, felengedni vízzel. Ezalatt megpucolni a zöldséget. 10 perc forrás után mehet bele a felkarikázott zöldség. Ha a hús megfőtt, mehet bele a tejszín és a leveskockák. A citrom ezután (csak a tejszín után, mert különben összerántja) . Végül jön a tárkony (kb. 2 evőkanál), felforralni, kész.

Oli
Oli / Oli szo, 2008-12-27 20:17

Hello Krisz,
pedig benne van a tejföl, hiszen ez tényleg fontos (és finom is). :-) A levest habozni is lehet, vagy egy szűrőn keresztül leszűrni, a húst pedig egy kicsit leöblíteni. Tejszínnel is nagyon jól hangzik, legközelebb én is kipróbálom. Ilyenkor teszel bele még tejfölt is?

Krisz
Bloemcake / Krisz szo, 2008-12-27 00:54

Szia!

A képen nem úgy tűnik, mintha lenne benne 2 dl tejföl. Pedig szerintem az alap. Mondjuk én a habarás helyett 2 dl tejszínt szoktam, de lényeg hogy sűrű és fehér legyen az egész! :)

Ja, és egy kérdés: mire jó ez a húst felforralni, majd leönteni téma? Én ilyet még sose hallottam.

Szabi(szakács)
Bloemcake / Szabi(szakács) v, 2010-01-10 20:21

Szia! Abban igazad van,hogy a képen látható levesben nem látható a tejfől,lehet sietett a szakács.
A hússa kapcsolatban viszont,azért kell egy hirtelen főzés előtte,mert képzödik egy vastag hab a tetejére ami nem igazán gusztusos. A végén meg kanállal kell leszedni és kárba mennének a füszerek. Én is a nagyobbaktól tanultam.

ringolina
Bloemcake / ringolina h, 2008-09-15 10:07

Miért kell leönteni a hús levét? Lehet pl. habozni, de minden "jóság" abban van. Más levesnek sem öntöm le, csak folyamatosan habozok.

Pevelin
Bloemcake / Pevelin k, 2010-04-13 21:40

Én habozni sem szoktam. Például amikor a húsleves elkezd habozni, akkor hideg vízet kell önteni rá a lábas szélétől haladva és szépen kitisztul. És mégis tükörtiszta lesz a végén :)

dorothy62
Bloemcake / dorothy62 sze, 2008-06-18 14:28

Ezt a leégést...!!..most néztem meg az én receptemet és a citromlét, amit a végén teszek a levesembe bele sem írtam, nna, remélem nem késő............

dorothy62
Bloemcake / dorothy62 sze, 2008-06-18 14:23

Ez azért néhány klasszissal jobban hangzik, mint az enyém, a citromkarikákat mindenképpen megpróbálom vele.

Oli
Oli / Oli cs, 2008-06-19 05:00

Dorothy, szerintem próbáld ki tárkonnyal és mustárral, biztosan nem fogsz csalódni! És utána már csak egy ugrás a tárkonyos krumplileves... :)))) És már tárkonyfüggő is lettél :)))) Üdv

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a nyár kedvenc egytálételeivel
Heti menü: a nyár kedvenc egytálételeivel
Használd ki a nyarat: irány a piac, vásárolj be a legfrissebb és legszínesebb zöldségekből, készítsd el egyszerű, könnyű, mégis laktató receptjeinket! Mindenkinek ízleni fog.
A hét szakácsa: sWaddyWaddy
A hét szakácsa: sWaddyWaddy
Ismeritek a csokis pörkölt receptünk feltöltőjét sWaddyWaddy-t vagyis Kamillát? Ha nem akkor itt az idő, hogy felfedezzétek izgalmas és egészséges ételekkel teli konyháját!
Nagy tudás, kis energiafelhasználás, mi az?
Nagy tudás, kis energiafelhasználás, mi az?
Irányító típus vagy? Szereted, ha a kezed ügyében van minden? Még a mosógéped is a konyhába tervezted, hogy figyelhesd ruháid tisztulási folyamatát? Ez a cikk neked szól! (x)
A fruktóz felszívódási zavar étrendje
A fruktóz felszívódási zavar étrendje
Rendszeres puffadás, gázképződés, hasi görcs, hányinger, hasmenés? Lehet, hogy a gyümölcscukor a gond!
532