Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10. recept

Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10.
Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10.
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy budapesti étteremben ettem először ezt a levest (azt hittem sokkal bonyolultabb elkészíteni), majd egy újságban akadtam a receptre, nagyon sokszor elkészítettem már.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pulykahús helyett készíthető csirkehússal is.
Tálalható rozscipóban is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

mustáros-tárkonyos pulykaraguleves

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott pulykahúst, a mustárt és a tárkonyt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, egy picit pirítjuk, amíg a hús jól beszívja a fűszereket és a mustárt. 
  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és hagyjuk főni. 
  3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzátesszük a zöldségeket, a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet, majd a zellert, és a zöldborsót (ha konzerv, akkor csak később, mert hamarabb megfő). Öntsünk még rá vizet, ha szükséges.
  4. Amikor már a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzátesszük a gombát.
  5. Legvégül ráöntjük a főzőtejszínt, vagy habarást készítünk a levesre, úgy, hogy elég sűrű legyen.

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 804
elküldve: 19
receptkönyben: 426
elkészítve: 15/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Bődi Barbara

Mióta szakács: 2010.05.02.
7 recept

Hozzászólások (4)

melcsiboszi
melcsiboszip, 2014-01-10 14:11

Karácsony előtt csináltam meg, két napig ettük, a férjem nem győzte dicsőíteni! :) Köszönöm a receptet! :)

kaktuszk
kaktuszksze, 2013-04-03 16:11

Szeretjük a tárkonyos ragulevest, viszont ezt a mustáros verziót még nem ismertem. Így tényleg nagyon finom lett! Köszi a receptet! Én gomba helyett zöldbabot és egy kevés karalábét tettem bele.

Dodoka74
Dodoka74cs, 2012-04-26 19:25

Most készitetem el,nagyon finom lett.Valóban egyszerű elkésziteni.Köszönöm a receptet!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
300