Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10. recept

1 adag
301
kcal
Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10.
Tárkonyos pulykaraguleves 3. -Tárkonyos raguleves 10.
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy budapesti étteremben ettem először ezt a levest (azt hittem sokkal bonyolultabb elkészíteni), majd egy újságban akadtam a receptre, nagyon sokszor elkészítettem már.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pulykahús helyett készíthető csirkehússal is.
Tálalható rozscipóban is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros-tárkonyos pulykaraguleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott pulykahúst, a mustárt és a tárkonyt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, egy picit pirítjuk, amíg a hús jól beszívja a fűszereket és a mustárt. 
  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és hagyjuk főni. 
  3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzátesszük a zöldségeket, a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet, majd a zellert, és a zöldborsót (ha konzerv, akkor csak később, mert hamarabb megfő). Öntsünk még rá vizet, ha szükséges.
  4. Amikor már a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzátesszük a gombát.
  5. Legvégül ráöntjük a főzőtejszínt, vagy habarást készítünk a levesre, úgy, hogy elég sűrű legyen.

statisztika

beküldve:
nézettség: 30 271
elküldve: 19
receptkönyben: 442
elkészítve: 21/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Bődi Barbara

Mióta szakács: 2010.05.02.
7 recept

Hozzászólások (4)

melcsiboszi
melcsiboszip, 2014-01-10 13:11

Karácsony előtt csináltam meg, két napig ettük, a férjem nem győzte dicsőíteni! :) Köszönöm a receptet! :)

kaktuszk
kaktuszksze, 2013-04-03 15:11

Szeretjük a tárkonyos ragulevest, viszont ezt a mustáros verziót még nem ismertem. Így tényleg nagyon finom lett! Köszi a receptet! Én gomba helyett zöldbabot és egy kevés karalábét tettem bele.

Dodoka74
Dodoka74cs, 2012-04-26 18:25

Most készitetem el,nagyon finom lett.Valóban egyszerű elkésziteni.Köszönöm a receptet!

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
301