Tárkonyos legényfogó leves recept

Tárkonyos legényfogó leves
Tárkonyos legényfogó leves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam keresztelőjén a keresztmamánál ettem ilyen finom levest, aminek azóta is szerelmese vagyok. Ugyanígy járt vele mindenki, akit én megkínáltam. Biztosan nem véletlenül hívják legényfogónak. Milyen kár, hogy már egy legényt sem kell fognom.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos-húsos leves, legényfogó leves, legényfogó leves grízgaluskával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát.
  2. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirítani, a puhulás sorrendjében (marha, sertés, csirke).
  3. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott zöldségeket, és ezekkel is pároljuk néhány percig, sózzuk, borsozzuk.
  4. Felengedjük vízzel, és főzzük, míg meg nem puhulnak.
  5. Ha megfőttek, hozzáadjuk a tárkonyt, a citromlevet, majd a tejfölből és lisztből készült habarást (szűrőn keresztül).
  6. Gyorsan 1 tojásból és búzadarából gríznokedli tésztát keverünk, és azt is beleszaggatjuk.
  7. Ha a nokedlik megfőttek, kész a leves is.
  • költség: 2900 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 74
össznézettség: 160 089
elküldve: 29
receptkönyvben: 1 414
elkészítve: 72/102
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1815 recept

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Titatrilla
Titalilla / Titatrilla v, 2016-01-10 11:54

Karäcsonykor elkeszitettem, hatalmas sikere volt, a kislänyomnak is nagyon izlett es nekem is, a ferjem meg el volt äjulva.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva v, 2016-01-10 16:23

Örülök, hogy rátaláltál, mert a jó hír az, hogy megunhatatlan. Köszönöm a választásodat. :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva cs, 2015-09-24 15:04

Már az elején, a vöröshagyma után, csak elfelejtettem külön beleírni. Köszönöm a figyelmeztetést. Korrigálom. :-)

Bebibogyo8
Bebibogyo / Bebibogyo8 p, 2015-10-09 12:45

koszi szepen egyebkent ugy csinaltam , mar masodjara keszitem el de nagyon jo , csak en a marhahust kihagyom mert nem szeretjuk. Isteni recept

Erikiri
Erikiri k, 2014-12-02 00:02

Kedves Évi Néni! Csatlakozom az előttem szólókhoz - a recepted szuper, teljes joggal emelték ki a szerkesztők. Csirkemellből készítettem, így is nagyon finom lett, a férjem is teljesen odáig volt tőle. Persze amiben tárkony van, az rossz már eleve nem lehet :-) Köszönöm az élményt, ez az étel visszatérő vendég lesz a konyhánkban. Üdv Erikiri

Cila Mila
Cila Mila cs, 2014-10-09 09:44

Sziasztok,
Csak egy jó tanács szintén kezdőknek: a borjúhús kockákra vágásához csak akkor kezdjünk neki, ha szuper késünk is van hozzá! Az előkészület 20 perc? Aki évek óta süt-főz, annak lehet....

ezsuzsi
Ezsuzsi / ezsuzsi p, 2012-12-28 09:18

Kedves Éva néni !
Jól hangzik a levesed, ki fogom próbálni:-)
Viszont érdekelne, hogy tényleg 900.-ft a költsége? Ha csak a húsokat nézem, akkor már annak az ára több,mint 900.-Ft, legalábbis felénk :-(
Szép napot,
Zsuzsi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva szo, 2012-12-29 07:09

Kedves Zsuzsi!

sajnos felénk is. Itt valamit nagyon lefelejtettem. Szerencsére te vagy az első, aki észrevette. Köszönöm, hogy figyelmeztettél. Természetesen korrigálom. Egyebekben próbáld ki, mert nagyon finom. Még nem kínáltam meg senkit úgy, hogy ne szeretett volna bele. Szép napot! Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva sze, 2012-12-12 19:48

Még nem volt olyan vendégem, aki nem szerette volna ezt a levest. Nagyon szeretem. Remélem, most már ti is. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2012-12-14 12:04

Kedves Évi néni!
Sikeres volt, elfogyott, beléptek, anya micsoda illat, mit találtál ki? És azt a gyors sulitáska lepakolást, átöltözést, kézmosást !!! :-O
Rég láttam....:-O
Nagy dicséretet kapott az étel, lesz máskor is, szerencsére Piroska módszerével átmentettem télire a tárkonyt.:-O

Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

kacsika
kacsika / kacsika h, 2012-11-05 11:11

Kedves Éva !
Ez nagyon finom lett. Minden ami "tárkonyos" szeretem. Csak azt nem tudom miért kell szűrőn keresztül habarni.... Ha jól kikevered, nem lesz csomós.
Üdv Kacsika

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva h, 2012-11-05 11:39

Én sem mindig úgy csinálom, akkor biztosan használtam. Ugye, milyen finom. Bármikor meg tudnám enni, sőt eddig még bárkinek kínáltam, tuti nyerő volt. Üdv: Évi néni

vavatukina
vavatukina p, 2012-03-23 05:53

Kedves Éva néni!
Nagyon finom lehet a levesed,bizti megcsinálom.Imádom a tárkonyt! Nálunk a legényfogót sertéshúsból és gombával csinálom. Illetve tárkony helyett kaporral! És kapros nokit szaggatok bele! Ezt is érdemes elkészíteni!Amúgy bográcsban elkészítve még finomabb!!!! :D

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva p, 2012-03-23 15:56

Kedves Vavatukina!

Köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni, biztosan finom (családom ugyan kissé ódzkodik a kaportól). Mikor én először megkóstoltam ezt a levest, abban volt borjú, sertés, csirke (csontok), eszméletlen finom volt. Köszönöm az ötletet. Üdv: évi néni

Zoska
Zoska v, 2011-12-25 13:59

Kedves Éva!

Nagyon köszönöm a receptet, egy kicsit megvariáltam (tettem bele borsót meg gombát, és borjú helyett - mivel azt nem mindenki szereti -, végül disznóval készítettem el), de ez volt a karácsonyi menü nálunk, és mindenkinek nagyon ízlett. A tárkony miatt különösen finom lett a leves, biztosan máskor is el fogom készíteni.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva v, 2011-12-25 18:07

Kedves Zoska!
Nagyon örülök, hogy elnyerte tetszéseteket. Szerencsémre még nem találkoztam olyan emberrel, akit ha megkínáltam, ne ízlett volna neki. Egyébként legtöbbször csak csirke, vagy pulykamellből készítem, de az első, amit ettem, abban is több féle husi volt. Kellemes ünnepeket, jó főzést kívánok! Üvd: Évi néni

578