r
Nosalty Logó

Tárkonyos gombaraguleves galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wilson bá
Tárkonyos gombaraguleves galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1976 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    881 micro
  • β-karotin
    3030 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2450 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    1542 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    5285 micro
  • β-karotin
    18182 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6426 micro
Összesen 1976 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymát letisztítjuk, apróra felkockázzuk,és az olajban üvegesre pirítjuk.Afűszerpaprikát hozzátesszük,és vizet adunkhozzá.
  2. A karajcsontot megmossuk, darabokra vágjuk,és beletesszüka levesbe a tisztított,vékony karikára vágott zöldségekkel együtt. Ha felfőtt, leszedjüka habját.
  3. Fűszerezzük, a sóból csak keveset teszünk bele egyenlőre.
  4. Hozzáadjuka megmosott, apró szeletekre vágott gombát (a tönkjével együtt, nem pucoljuk, csak megmossuk).
  5. Ha a húsos csont megfőtt, beleszaggatjuka galuskát, hozzáadjuka petrezselymet,és behabarjuk.
  6. Készre sózzuk, és max. 5 percig lassú tűzön főzzük,majdtálaljuk.
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 18854
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Wilson bá 6 recept

Sokszor/sokféleképpen próbáltam már elkészíteni a gombalevest - talán ez vált be igazán. Szeretjük, mert tartalmas és kiadós is ebben a formában. Újabban nem pucolom meg a gombafejeket, csak alaposan megmosom, ettől karakteresebb lesz az íze, és benne maradnak a vitaminok. Én mindig lassú tűzön főzöm a leveseket, ezért kicsit macerás kivárni, de megéri szerintem. A galuska régi szerelmem, mindig szívesen fogyasztom, gyerekkoromban anyukámtól lestem, hogyan is kell jó galuskát készíteni: vágódeszka bevizezve, kicsit hígabb tészta alap, kés a levesbe beletéve, hogy ne ragadjon a tészta... :-) Ha nem akarunk sokat szőrözni a galuskával, maradék csipetke vagy akár eperlevél tészta is tökéletes hozzá. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?