Tárkonyos fűszervajjal göngyölt csirkemell recept

Tárkonyos fűszervajjal göngyölt csirkemell
Tárkonyos fűszervajjal göngyölt csirkemell
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bundázott tárkonyos csirkemell, csirkemell tárkonyos fűszervajjal, csirkemelltekercs tárkonyos fűszervajjal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a fűszervajat: összekeverjük a vajat, a reszelt citromhéjat és a tárkonyt. Hozzáadjuk egy citrom levét és ízlés szerint sózzuk. Fólián szögletes rudat formálunk, becsomagoljuk és mélyhűtőbe tesszük.
  2. A csirkemelleket kilapítjuk. A dermedt vajat 4 felé vágjuk és a lapos hússzeletekbe göngyöljük úgy, hogy ne folyhasson ki belőle a sütés során. Két végét fogvájóval rögzítjük.
  3. Villával felvert, sós tojásban, majd szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába megforgatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a panírréteg jól összeálljon.
  4. Forró, bő olajban, kb. 10 perc alatt sül aranybarnára. Papírtörlőre tesszük, eltávolítjuk a fogvájót.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 47 291
elküldve: 7
receptkönyvben: 1 019
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cukorpotlo
cukorpotlo Mon, 2011-08-08 19:38

nos én annyit módosítottam, hogy zöld fűszerekkel készítettem. a vajat megolvasztva összekevertem a fűszerekkel (bazsalikom, oregano, kakukkfű, petrezselyem) és jégkockatartóba öntöttem. kihűlés után. 1 óra alatt megdermedt a fagyasztóban. ezeket a kis kockákat töltöttem a csirkemellekbe. de elég sokáig kellett sütnöm ugyanis egy kicsit nyersnek láttam a húst, egyet próbaképp felvágtam tálalás előtt, hát nagyon jól tettem, mert igen kínos lett volna...de a szezámmag a panírban valami isteni volt. erre eddig, hogy nem gondoltam, pedig olyan alapvető. :))) nagyon köszönöm, isteni lett. ez a lényeg. :))

Varga Beáta
Varga Beáta Sun, 2011-06-12 08:54

Imádom a citromos dolgokat és a tárkonyt is. Ebben a formában is fantasztikus!!!

rozsaszinparduc
rozsaszinparduc Fri, 2010-01-29 21:38

Kedves Szintia!

Lehet, hogy butácska a kérdésem, de a fűszervajnak kb. mennyi idő kell a mélyhűtőben?

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sat, 2010-01-30 20:52

Csupán annyira kell fagyasztóba tenni, hogy megdermedjen, ezáltal könnyedén bele lehet göngyölni a húsba!;)
Szintia

1189