r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeraguleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tárkonyos csirkeraguleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leveshez

vajgaluskához

Összesen 297 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leveshez

vajgaluskához

Összesen 1782 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leveshez

vajgaluskához

Összesen 49 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 297 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3548.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    7757 micro
  • β-karotin
    18945 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3538 micro
Összesen 1782 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

leveshez

vajgaluskához

Elkészítés

leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat karikára vágjuk, a zellert és a gombát felkockázzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A csirkemellet tetszőleges darabokra vágjuk, a csirke felsőcombról lefejtjük a bőrt, és a húst szintén kisebb darabokra vágjuk. A csontot és bőrét szintén a húshoz tesszük. (A levesbe főzzük, és a végén kivesszük a kész levesből.)
  2. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és fehéredésig sütjük a hagymával. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és az összezúzott fokhagymát, kevergetve összesütjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor tesszük bele a citromkarikát, a zöldborsót és az ételízesítőt. Puhára főzzük. Amikor kész, forró vízzel felengedjük a kívánt sűrűségre. Ezután tesszük bele a tárkonyt.
  3. A tojást, a lisztet, olvasztott vajat összedolgozzuk nokedlitészta keménységűre, majd kanállal beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe.
  4. A kefirbe csomómentesen elkeverjük a lisztet. Amikor a galuskák feljöttek a a leves felszínére, behabarjuk vele a levest. Pár percig összeforraljuk, és hagyjuk hűlni, hogy az ízek teljesen összeérjenek. A kész levesből kivesszük a citromkarika maradékát, a csirkebőrt és a csontokat.
  5. Kellemes melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 13991
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 09.

Ajánló

Ha pikánsabban szeretjük, egy gondolatnyi ecetet keverjünk hozzá. Aki szereti a csirkeaprólékot, abból is elkészítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos csirkeraguleves vajgaluskával
Lizinka_ 588 recept

Kedves kolléganőmtől kaptam egy adag kóstolót ebből a könnyű, ízletes és laktató levesből. Elkértem a receptjét, és ezt készítettem a vasárnapi ebédhez. Igaza volt, vajgaluskával mennyei!!!

Hozzávalók

leveshez

vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek