r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeraguleves 7. - burgonyagombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mokika
Tárkonyos csirkeraguleves 7. - burgonyagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguleveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguleveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 2431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguleveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 72 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2004.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    939 micro
  • β-karotin
    3020 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    156.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8018.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    4743 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1513 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2138 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    841 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    976 micro
  • α-karotin
    3755 micro
  • β-karotin
    12080 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8031 micro
Összesen 2431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A raguleveshez

A burgonyagombóchoz

Elkészítés

A raguleveshez

  1. A felkockázott csibemellett a felforrósított olívaolajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a csirkeaprólékot és a felkockázott zöldségeket is.
  3. Felengedjük az alaplével, ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Kb. fél óra főzés után beletesszük a gombát és a zöldborsót is.
  5. Amikor minden készre főtt, akkor hozzáadjuk a 2,5 dl főzőtejszínt, az apróra vágott tárkonyt, kevés citromlevet, és összeforraljuk.
  6. Ezután belefőzzük a burgonyagombócokat, majd tálaljuk. Az asztalra tegyünk még tárkonyt és citromot, hogy ki-ki ízlésének megfelelően ízesíthesse magának tovább a tányérjában.
  7. Burgonyagombóc elkészítése:
  8. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük.
  9. Hozzáadjuk a lisztet, petrezselymet és a tojást, majd a tésztát jól kidolgozzuk.
  10. Lisztezett deszkán kis gombócokat szakítunk belőle, majd az elkészült levesbe belefőzzük. (Egyet próbaképpen kettévágunk, hogy megfőtt-e, ha igen, tálalhatunk.)
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11632
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos csirkeraguleves 7. - burgonyagombóccal
Mokika 6 recept

Éttermekben ettünk már ilyet, nagyon ízlett, és azt hittem, ördöngős az elkészítése, de aztán rájöttem, hogy nem az. A Család egyik kedvenc levese. A csirkeaprólékot az Uram kedvéért teszem bele, mert ő a csontos husit szereti, mi a Lányommal pedig a csibemellet. Úgyhogy a Család ízlése szerint variálható.

Hozzávalók

A raguleveshez

A burgonyagombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!