r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 181 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    721 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a húst, a gombát, a hagymát, a fokhagymát.
  2. Kevés olajon pirítani kezdjük a hagymát.
  3. Mikor üvegessé válik, hozzáadjuk a húst, a gombát és a fokhagymát. Beletesszük egy félbevágott paradicsomot és egy darab paprikát.
  4. Néhány percig pirítjuk az egészet, majd hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, pirospaprika, tárkony, babérlevél), összekeverjük, és felöntjük vízzel.
  5. Hagyjuk a húst puhára főni, ha kell pótoljuk a vizet.
  6. Mikor a hús megpuhult és a víz nagy része elfőtt, tejszínből és kevés lisztből habarást készítünk. A húsra öntjük a habarást.
  7. Az egészhez adunk egy kávéskanál mustárt, néhány csöpp citromlevet. Forrásig melegítjük, ha kell, még adunk hozzá fűszereket.
  8. Kivesszük a paprikát, a paradicsom héját és a babérlevelet. Főtt tésztával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 66888
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 20.

Ajánló

Én szeretem, ha kicsit erős, így egy kevés csípős paprikát is szoktam beletenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadas jellegű étel, először vaddisznóból készítettünk hasonló ragut. Más húsokkal is nagyon finom és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek