Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos borjúraguleves (Tárkonyos raguleves 2.)

Tárkonyos borjúraguleves (Tárkonyos raguleves 2.)
Tárkonyos borjúraguleves (Tárkonyos raguleves 2.)
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem az egyik legfinomabb leves.
Készítettem is egy nagy fazékkal, azzal az alattomos szándékkal, hogy több napra mentesítsem magam a főzés alól. Sikerült.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is kiolvasztunk egy kis füstölt szalonnát.
  2. Ha nincs, libazsíron dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát.
  3. Rádobjuk az apró kockákra vágott színhúst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, tárkonyozzuk.
  4. Rádobjuk a megtisztított zöldségeket ( a kelkáposzta és a borsó kivételével) és kb 30 percig együtt pároljuk a hússal.
  5. Felöntjük a fehérborral.
  6. Felhúzzuk az alaplével (ha nincs, akkor vízzel). Beletesszük a kelkáposztát és a borsót.
  7. Addig főzzük, amíg minden jó puha nem lesz benne.
  8. A végefelé teszünk még bele tárkonyt, és ha kell sót és borsot is.
  9. Tejföllel behabarjuk, citromlével kicsit savanyítjuk.
  10. Rusztikus kenyérrel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 127
össznézettség: 75 351
elküldve: 13
receptkönyvben: 562
elkészítve: 21/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tárkonyos raguleves borjúból

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

állógabi
állógabi Mon, 2016-06-13 13:00

csirkevel keszitettem. isteni finom, es nagyon hamar kesz. jo sok gombaval....

falusitz
FALUSITZ / falusitz Mon, 2015-04-06 12:12

nagyon fincsi lett, jó minőségü borocska kell hozzá, kevés zöld erős paprikával főzve tettem pikánssá de nem kell sok nehogy túl erős legyen, a citrom legyen friss mert a levének a minősége nagyon fontos, zöldborsó kicsit kevesebb, az alaplé a füstölt csülök főző leve volt, emiatt sózni nem is kelett külön (!) és így nagyon finom lett, köszönjük :)

systemd
shadow / systemd Fri, 2013-12-13 22:56

:D Elkészült, 2 db borjúszűzből. Megbolondítottam még egy füstölt sertésszűzzel, valamint vargányával. Alapléként csülök főzőlevet használtam.
Nagyon finom lett, köszönöm és gratulálok a recepthez. :D Csak így tovább!

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Thu, 2012-08-23 11:48

Kedves "kiskifli78"

Távol álljon tőlem, hogy kioktassam, csupán két jó tanács:

1,. Nem mindegy a bor mennyisége, minősége! Nem szabad, hogy elnyomja az ízek világát. Nem mindegy mikor tesszük az ételbe!

2,. Jó minőségű száraz fehérbor illik hozzá, például az én nagy kedvencem a Somlói Juhfark!

Hobbi Szakács üdvözlettel: Bandipapa

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Thu, 2012-08-23 11:55

Végem van!
Már a hétvégéről álmodom, akkor fogom megfőzni.
Két ponton módosítom a receptet :
1,. Nem borjú, hanem vaddisznó süldő lábszárból készítem (vadászom) Az erdei gomba az vargánya lesz.
2,. Nem teszek bele kelkáposztát mert felfúj, a kelbimbót meg utálom.Keserű.
A többi stimmel. Nagyon szeretem a tárkonyos ételeket, már régen főztem, ez most kapóra jött.
Jó étvágyat mindenkinek.
Üdv. Bandipapa

kiskifli78
kiskifli78 Fri, 2011-02-18 00:14

Megcsináltam én is, bár nem borjú hanem disznóhúsból. Nekem a bor rontott az ízhatáson, legközelebb kihagyom belőle, de még igy is nagyon jól sikerült leves lett, a párom is megdicsérte! köszönet érte :)

arany.monika
arany.monika Fri, 2010-12-17 15:50

Múlt hétvégén megfőztem, isteni!!! :)
Kissé bizonytalan voltam a szalonna, hagyma, fokhagyma, alaplé mennyiségét illetően, de végül ez is megoldódott. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-10 18:51

Nekem fincsább kicsit kevesebb nyuszikajával. (kelbimbó, káposzta)

505
borjúhús 1 kg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 nagy db
karalábé 1 db
zeller 1 kis db
gomba 20 dkg
zöldborsó 20 dkg
kelkáposzta 0.25 közepes fej
alaplé 2 l
füstölt szalonna 100 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 1.5 dl
tárkony 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
citromlé 1 fél citromból nyert