Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarkedli vagy talkedli

Tarkedli vagy talkedli
Tarkedli vagy talkedli
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olcsó, finom fánk, ami gyorsan elkészül.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Tarkedli/talkedli vagy cseh fánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, a sóval, cukrokkal elkeverjük.
  2. A megkelt élesztőt hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat, a tojást, és a megmaradt langyos tejjel kézi habverővel kikeverjük. Egy papírtörlőt teszünk a tetejére, radiátorra állítjuk. ¼ órát hagyjuk pihenni.
  3. Tarkedlisütő hiányában nagy teflon serpenyőben sütöttem ki. 4-5 kis halmot merítünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából. A serpenyőt étolajjal kenjük ki. 1-1 percet sütjük mindkét felét.
  4. Nagyon finom, gyenge lett. Házi baracklekvárral, porcukorral meghintve tálaltam. 2 darabot összeragasztottam a lekvárral. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 228
össznézettség: 25 715
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
279 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-01-31 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-01-30 08:42

Kiemelve a Facebookon ma reggel: 2018. január 30., kedd!
Érdekes, kedves Nosalty, itt is elfelejtettétek ezt ideírni....nekem nagyon siettetek tegnap!

Ákata2
Ákata2 Tue, 2018-01-30 08:42

Én bő olajban szoktam sütni, mint a rendes fánkot szokás - olajozott kanállal szaggatom bele a lágy tésztát. Pár perc alatt aranybarnára sül, nem lesz lapos, mint egy palacsinta, hanem megnő a térfogata, és szép kerek - és zsebes, azaz tölthető - gombócok lesznek.

705
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 350 ml
1 csipet
tojás 1 db
vaj 2 ek
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 3 ek
porcukor 1 csapott ek
sárgabaracklekvár 3 ek