Tarhonyás hús Boszi konyhájából recept

Tarhonyás hús Boszi konyhájából
Tarhonyás hús Boszi konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem nagyon szereti a pörköltet tésztával, de egy idő után én már unom. Ezért találtam ki, hogy neki is kedvezve, de kicsit az én szám íze szerinti kaját készítsek. Így nagyon szeretjük mindketten. Lehet csirkehúsból is készíteni, úgy is finom szerintünk. Tudom, hogy sokan nem szeretik a "műnek ítélt" Ízvarázst és társait, de én nem vagyok az ellenségük, és ha nem is sokat, de használom őket. Igazán finom ízt ad az ételnek. Ha valaki nem szereti, hagyja ki az ételből. Mi ezt az adagot hármunknak két napra készítjük.

hozzávalók / 6 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

Bármikor ehető. Szerintem nem függ az időjárástól sem. Én már készítettem vendégeknek is, ha hétköznap voltak nálunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéshús tarhonyával, tarhonyás húsos egytálétel, sertéspörkölt tarhonyával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk és a vöröshagymát is.
  2. Egy megfelelő méretű edénybe betesszük az olajat és a vöröshagymát, megdinszteljük.
  3. Ha jó a hagyma, betesszük a húst, és azt is fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel. Ekkor beletesszük a paprikát, paradicsomot és megfűszerezzük. Fedőt rá, és kb. 1 órát pároljuk, főzzük, ha szükséges vizet öntünk rá. (Tulajdonképpen pörköltet csinálunk!)
  4. Ha már közeledik az 1 óra letelte, egy jó nagy edényben kb. 5-6 ek olajat felforrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve szép barnára pirítjuk, és kb. 0,5 l vízzel felengedjük, majd ízesítjük (ételízesítő vagy só). Fedő alatt főzzük, de gyakran megkeverjük. Kb. 10-15 perc  múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult húst, aminek azért még legyen szaftja.
  5. Innentől kezdve gyakran ránézünk, megkeverjük, ha szükséges vizet pótolunk és sózzuk. Ha figyelmesek vagyunk, nem ég le. Kb. 20 perc kell a közös párolódáshoz, de a hústól is függ. Amikor már késznek érezzük, a feleslegesnek ítélt folyadékot elfőzzük (mi kicsit szaftosabban szeretjük, ez látszik a képen is).
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 60 352
elküldve: 17
receptkönyben: 475
elkészítve: 44/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
154 recept

Hozzászólások (16)

zalansoo
zalansoov, 2013-09-08 08:49

nagyon fincsi :-)
ételízesítő helyett én curryt raktam bele, abban is csomóféle fűszer van, és nem olyan mű

Boszi13
Boszi13h, 2013-10-28 20:03

Szia!
Én nem nagyon szeretem a curryt. Nem 'vitte" el nagyon az ízét? Tudom, hogy az ételízesítő kicsit "mű", de már olyat is kapni ami csak természetes anyagot tartalmaz.
Üdv.: Boszi

kavicska11
kavicska11v, 2013-07-28 12:00

Pár napja készítettem el a recepted alapján és tényleg nagyon ízlett mindenkinek. Nyerő recept!!! :)

melodyera
melodyerak, 2013-03-26 19:49

3 héten belül most készül az 5-ik tarhonyás hús. Nem tudjuk megunni. A gyerekek is imádják. Egyszerűen tökéletes! Hálás vagyok a receptért!

Boszi13
Boszi13sze, 2013-03-27 19:18

Szia! Nagyon örülök, hogy megszerettétek.
Üdv.: Boszi

grosella
grosellav, 2012-12-09 16:17

A "könnyű" megjelölés miatt neki mertem kezdeni... Életem első tarhonyás étele, de a pontos leírásnak köszönhetően magamféle ritkán főzőcskéző, "középkezdők" részére is SZUPER! Nagyon köszönöm!!! :)

Boszi13
Boszi13h, 2012-12-10 09:43

Szia! Nagyon örülök! További jó főzőcskézést!
Boszi

pankota
pankotaszo, 2012-05-26 14:46

Ez volt az ebédünk ma, finom lett, megszavazta a család, hogy máskor is lehet! :))))

Boszi13
Boszi13szo, 2012-05-26 18:47

Örülök ha ízlett . Nálunk holnap lesz ez az ebéd!:)
Marcsi

Almamagocska
Almamagocskacs, 2012-04-26 19:58

Szia Boszi13 ! Van olyan recept "nem lehet abbahagyni csirke", ez pedig nem lehet abbahagyni tarhonyás hús... Finom :)

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Ellenállhatatlan nyári ételek
Ellenállhatatlan nyári ételek
A nagy melegben sokszor nem vagyunk éhesek, sőt, nemcsak hogy enni, főzni sem igazán van kedvünk. 
845