Tarhonyás hús Boszi konyhájából recept

Kalória?
Tarhonyás hús Boszi konyhájából
Tarhonyás hús Boszi konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem nagyon szereti a pörköltet tésztával, de egy idő után én már unom. Ezért találtam ki, hogy neki is kedvezve, de kicsit az én szám íze szerinti kaját készítsek. Így nagyon szeretjük mindketten. Lehet csirkehúsból is készíteni, úgy is finom szerintünk. Tudom, hogy sokan nem szeretik a "műnek ítélt" Ízvarázst és társait, de én nem vagyok az ellenségük, és ha nem is sokat, de használom őket. Igazán finom ízt ad az ételnek. Ha valaki nem szereti, hagyja ki az ételből. Mi ezt az adagot hármunknak két napra készítjük.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármikor ehető. Szerintem nem függ az időjárástól sem. Én már készítettem vendégeknek is, ha hétköznap voltak nálunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéshús tarhonyával, tarhonyás húsos egytálétel, sertéspörkölt tarhonyával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk és a vöröshagymát is.
  2. Egy megfelelő méretű edénybe betesszük az olajat és a vöröshagymát, megdinszteljük.
  3. Ha jó a hagyma, betesszük a húst, és azt is fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel. Ekkor beletesszük a paprikát, paradicsomot és megfűszerezzük. Fedőt rá, és kb. 1 órát pároljuk, főzzük, ha szükséges vizet öntünk rá. (Tulajdonképpen pörköltet csinálunk!)
  4. Ha már közeledik az 1 óra letelte, egy jó nagy edényben kb. 5-6 ek olajat felforrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve szép barnára pirítjuk, és kb. 0,5 l vízzel felengedjük, majd ízesítjük (ételízesítő vagy só). Fedő alatt főzzük, de gyakran megkeverjük. Kb. 10-15 perc  múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult húst, aminek azért még legyen szaftja.
  5. Innentől kezdve gyakran ránézünk, megkeverjük, ha szükséges vizet pótolunk és sózzuk. Ha figyelmesek vagyunk, nem ég le. Kb. 20 perc kell a közös párolódáshoz, de a hústól is függ. Amikor már késznek érezzük, a feleslegesnek ítélt folyadékot elfőzzük (mi kicsit szaftosabban szeretjük, ez látszik a képen is).
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 100 524
elküldve: 22
receptkönyben: 617
elkészítve: 91/102
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
154 recept

Hozzászólások (19)

Ellinorn
Ellinorn cs, 2015-02-26 22:09

Isteni finom lett :) A 16 hónapos kislányom is csak úgy falta :)

mumo.reni
mumo.reni cs, 2014-09-25 19:12

Úgy voltam ezzel a recepttel, hogy még egyszer utoljára megpróbálkozok tarhonyás húst készíteni és ha most sem sikerül akkor többet rá se nézek. (Eddig vagy nem volt elég szaftos vagy kicsit szárazra sikerült benne a hús...)
Hálás vagyok a receptért, végre megtanultam elkészíteni ezt az ételt, úgy ahogyan kell :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 cs, 2014-09-25 23:16

Nagyon örülök, hogy receptemmel segítettem! Köszönöm a pozitív visszajelzést!

zalansoo
zalansoo v, 2013-09-08 08:49

nagyon fincsi :-)
ételízesítő helyett én curryt raktam bele, abban is csomóféle fűszer van, és nem olyan mű

Boszi13
Boszi / Boszi13 h, 2013-10-28 20:03

Szia!
Én nem nagyon szeretem a curryt. Nem 'vitte" el nagyon az ízét? Tudom, hogy az ételízesítő kicsit "mű", de már olyat is kapni ami csak természetes anyagot tartalmaz.
Üdv.: Boszi

kavicska11
kavicska11 v, 2013-07-28 12:00

Pár napja készítettem el a recepted alapján és tényleg nagyon ízlett mindenkinek. Nyerő recept!!! :)

melodyera
melodyera k, 2013-03-26 19:49

3 héten belül most készül az 5-ik tarhonyás hús. Nem tudjuk megunni. A gyerekek is imádják. Egyszerűen tökéletes! Hálás vagyok a receptért!

grosella
grosella v, 2012-12-09 16:17

A "könnyű" megjelölés miatt neki mertem kezdeni... Életem első tarhonyás étele, de a pontos leírásnak köszönhetően magamféle ritkán főzőcskéző, "középkezdők" részére is SZUPER! Nagyon köszönöm!!! :)

pankota
Pankota / pankota szo, 2012-05-26 14:46

Ez volt az ebédünk ma, finom lett, megszavazta a család, hogy máskor is lehet! :))))

Almamagocska
Almamagocska cs, 2012-04-26 19:58

Szia Boszi13 ! Van olyan recept "nem lehet abbahagyni csirke", ez pedig nem lehet abbahagyni tarhonyás hús... Finom :)

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: sWaddyWaddy
A hét szakácsa: sWaddyWaddy
Ismeritek csokispörkölt-receptünk feltöltőjét, WaddyWaddy-t, vagyis Kamillát? Ha nem, akkor itt az idő, hogy felfedezzétek izgalmas és egészséges ételekkel teli konyháját!
Nagy tudás, kis energiafelhasználás, mi az?
Nagy tudás, kis energiafelhasználás, mi az?
Irányító típus vagy? Szereted, ha a kezed ügyében van minden? Még a mosógéped is a konyhába tervezted, hogy figyelhesd ruháid tisztulási folyamatát? Ez a cikk neked szól! (x)
15 könnyű egytálétel ~500 kalóriából
15 könnyű egytálétel ~500 kalóriából
Cukkini, padlizsán, patisszon, brokkoli és zöldbab - isteni zsenge választások. Készítsünk belőlük kalóriákban szegény, könnyű, nyári egytálételeket!
844