Tarhonyás hús bográcsban recept

Tarhonyás hús bográcsban
Tarhonyás hús bográcsban
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs kellemesebb dolog, mint a szabadban sütni, főzni. Szerintem kellemesebb íz sincs. :) Nálunk minden nyáron többször visszatérő fogás és nagyon szeretjük. Házi savanyúsággal, káposzta vagy uborkasalátával... mindegy. Nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

  • 1 kg sertéslapocka vagy csülökhús (akár vegyesen), kockákra vágva
  • 15-20 dkg húsos füstölt szalonna apróra kockázva
  • 2 nagy fej vöröshagyma kis kockákra szeletelve
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db paprika kockázva
  • 1 nagyobb paradicsom kockázva
  • 1 ek őrölt paprika
  • só, bors, 1 mk őrölt kömény, 1 mk majoranna, csipet szerecsendió, ételízesítő
  • 50 dkg tarhonya pohárral lemérve
  • kb. 1 dl étolaj

ajánlat

Bármikor elkészíthető otthon, tűzhelyen is, de a szabadtűz, és a hangulata a kinti bográcsoknak az igazi. Ha tehetitek, próbáljátok ki, mert a friss levegőn előkészülni egy kinti asztalnál, hallgatni a madárcsicsergést, felér egy wellnesshétvégével. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás hús, bográcsban készített tarhonyás hús, szalonnás-csülkös tarhonyás hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bográcsban kevés olajon kisütjük a szalonnakockákat, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, 1 percig összeforgatjuk, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk .
  2. Fűszerezzük a hozzávalókkal és ismét zsírjára sütjük. Ekkor megszórjuk a paprikával, beletesszük a paprikát, paradicsomot és csendesebb lángon, többször megkevergetve puhítjuk. Az elpárolgott vizet apránként pótoljuk, de hagyjuk többször lesülni. Így sűrű, ízletes szaftot kapunk.
  3. Kb. 1 óra főzés után kóstoljuk meg és ízesítsünk utána. Kicsit markánsabb íze legyen, mint ahogy egyébként szeretnénk, jól érződjenek ki az ízek.
  4. A tarhonyát kevés olajon pirítsuk aranybarnára, tegyük az elkészült húsalaphoz és öntsük fel dupla mennyiségű forró vízzel és lehetőleg fedjük le. Így a forrás nem áll el, de már ne tegyünk a tűzre. Ahogy lassan alábbhagy a parázs, szépen megfő a tarhonyánk is. Amíg leve van, néhányszor keverjük meg és hagyjuk, hogy a kialvó parázson elszívja a levét.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 893
elküldve: 10
receptkönyben: 117
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (3)

Gregor
Gregorcs, 2014-01-02 16:39

Ezt csakis így érdemes bográcsban csinálni.
Gratulálok!

V2rider
V2riderp, 2013-04-05 21:02

Ehhez hasonló ételt én is foztem bográcsban,fustolt csulkot használtam. Az én tapasztalatom,hogy a tarhonyát,miután hozzátesszuk az húshozhoz jó alaposan fel kel keverni,mert nagyon konnyen leég.

Legfrissebb cikkek

Sós rágcsák 200 kcal alatt
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Megválasztása óta Ferenc pápa rengeteg szimpatikus gesztust tett – a minap egy vatikáni önkiszolgáló étkezdébe ugrott be, és az ottaniakkal fogyasztotta el ebédjét.