Tarhonyás hús bográcsban recept

Tarhonyás hús bográcsban
Tarhonyás hús bográcsban
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs kellemesebb dolog, mint a szabadban sütni, főzni. Szerintem kellemesebb íz sincs. :) Nálunk minden nyáron többször visszatérő fogás és nagyon szeretjük. Házi savanyúsággal, káposzta vagy uborkasalátával... mindegy. Nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

  • 1 kg sertéslapocka vagy csülökhús (akár vegyesen), kockákra vágva
  • 15-20 dkg húsos füstölt szalonna apróra kockázva
  • 2 nagy fej vöröshagyma kis kockákra szeletelve
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db paprika kockázva
  • 1 nagyobb paradicsom kockázva
  • 1 ek őrölt paprika
  • só, bors, 1 mk őrölt kömény, 1 mk majoranna, csipet szerecsendió, ételízesítő
  • 50 dkg tarhonya pohárral lemérve
  • kb. 1 dl étolaj

ajánlat

Bármikor elkészíthető otthon, tűzhelyen is, de a szabadtűz, és a hangulata a kinti bográcsoknak az igazi. Ha tehetitek, próbáljátok ki, mert a friss levegőn előkészülni egy kinti asztalnál, hallgatni a madárcsicsergést, felér egy wellnesshétvégével. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás hús, bográcsban készített tarhonyás hús, szalonnás-csülkös tarhonyás hús

elkészítés

  1. A bográcsban kevés olajon kisütjük a szalonnakockákat, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, 1 percig összeforgatjuk, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk .
  2. Fűszerezzük a hozzávalókkal és ismét zsírjára sütjük. Ekkor megszórjuk a paprikával, beletesszük a paprikát, paradicsomot és csendesebb lángon, többször megkevergetve puhítjuk. Az elpárolgott vizet apránként pótoljuk, de hagyjuk többször lesülni. Így sűrű, ízletes szaftot kapunk.
  3. Kb. 1 óra főzés után kóstoljuk meg és ízesítsünk utána. Kicsit markánsabb íze legyen, mint ahogy egyébként szeretnénk, jól érződjenek ki az ízek.
  4. A tarhonyát kevés olajon pirítsuk aranybarnára, tegyük az elkészült húsalaphoz és öntsük fel dupla mennyiségű forró vízzel és lehetőleg fedjük le. Így a forrás nem áll el, de már ne tegyünk a tűzre. Ahogy lassan alábbhagy a parázs, szépen megfő a tarhonyánk is. Amíg leve van, néhányszor keverjük meg és hagyjuk, hogy a kialvó parázson elszívja a levét.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 056
elküldve: 10
receptkönyben: 113
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (3)

Gregor
Gregorcs, 2014-01-02 16:39

Ezt csakis így érdemes bográcsban csinálni.
Gratulálok!

V2rider
V2riderp, 2013-04-05 21:02

Ehhez hasonló ételt én is foztem bográcsban,fustolt csulkot használtam. Az én tapasztalatom,hogy a tarhonyát,miután hozzátesszuk az húshozhoz jó alaposan fel kel keverni,mert nagyon konnyen leég.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.