Tarhonyás hús bográcsban recept

Tarhonyás hús bográcsban
Tarhonyás hús bográcsban
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs kellemesebb dolog, mint a szabadban sütni, főzni. Szerintem kellemesebb íz sincs. :) Nálunk minden nyáron többször visszatérő fogás és nagyon szeretjük. Házi savanyúsággal, káposzta vagy uborkasalátával... mindegy. Nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

  • 1 kg sertéslapocka vagy csülökhús (akár vegyesen), kockákra vágva
  • 15-20 dkg húsos füstölt szalonna apróra kockázva
  • 2 nagy fej vöröshagyma kis kockákra szeletelve
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db paprika kockázva
  • 1 nagyobb paradicsom kockázva
  • 1 ek őrölt paprika
  • só, bors, 1 mk őrölt kömény, 1 mk majoranna, csipet szerecsendió, ételízesítő
  • 50 dkg tarhonya pohárral lemérve
  • kb. 1 dl étolaj

ajánlat

Bármikor elkészíthető otthon, tűzhelyen is, de a szabadtűz, és a hangulata a kinti bográcsoknak az igazi. Ha tehetitek, próbáljátok ki, mert a friss levegőn előkészülni egy kinti asztalnál, hallgatni a madárcsicsergést, felér egy wellnesshétvégével. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás hús, bográcsban készített tarhonyás hús, szalonnás-csülkös tarhonyás hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bográcsban kevés olajon kisütjük a szalonnakockákat, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, 1 percig összeforgatjuk, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk .
  2. Fűszerezzük a hozzávalókkal és ismét zsírjára sütjük. Ekkor megszórjuk a paprikával, beletesszük a paprikát, paradicsomot és csendesebb lángon, többször megkevergetve puhítjuk. Az elpárolgott vizet apránként pótoljuk, de hagyjuk többször lesülni. Így sűrű, ízletes szaftot kapunk.
  3. Kb. 1 óra főzés után kóstoljuk meg és ízesítsünk utána. Kicsit markánsabb íze legyen, mint ahogy egyébként szeretnénk, jól érződjenek ki az ízek.
  4. A tarhonyát kevés olajon pirítsuk aranybarnára, tegyük az elkészült húsalaphoz és öntsük fel dupla mennyiségű forró vízzel és lehetőleg fedjük le. Így a forrás nem áll el, de már ne tegyünk a tűzre. Ahogy lassan alábbhagy a parázs, szépen megfő a tarhonyánk is. Amíg leve van, néhányszor keverjük meg és hagyjuk, hogy a kialvó parázson elszívja a levét.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 127
elküldve: 10
receptkönyben: 117
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (3)

Gregor
Gregorcs, 2014-01-02 16:39

Ezt csakis így érdemes bográcsban csinálni.
Gratulálok!

V2rider
V2riderp, 2013-04-05 21:02

Ehhez hasonló ételt én is foztem bográcsban,fustolt csulkot használtam. Az én tapasztalatom,hogy a tarhonyát,miután hozzátesszuk az húshozhoz jó alaposan fel kel keverni,mert nagyon konnyen leég.

Legfrissebb cikkek

Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.
Ötletes dekoráció pofonegyszerűen
Ötletes dekoráció pofonegyszerűen
Egy kis cukormázzal és ételfestékkel a legegyszerűbb sütiből is képesek vagyunk irigylésre méltó desszertkompozíciókat készíteni.