Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás hús 4. - somogyi

Tarhonyás hús 4. - somogyi
Tarhonyás hús 4. - somogyi
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Benke Laci bács receptje. Nagyon finom. Az eredeti receptbe fokhagyma, 10 dkg zeller és borsikafű is kerül. Kaliforniai paprika helyett pedig zöldpaprika szerepel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarhonyát szárazon megpirítjuk (így egyenletesebben lehet pirítani, mint zsiradékban).
  2. Kevés zsiradékra feltesszük a kis kockára vágott szalonnát, ha üveges, rátesszük a finomra vágott hagymát.
  3. Amikor a hagyma is üveges, kerül rá a fűszerpaprika, a paprikalekvár, aztán a felkockázott hús. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk rá, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. 30 percet főzzük.Tulajdonképp egy szalonnás pörköltet főzünk.
  4. Amikor a hús félpuha, hozzátesszük a pirított tarhonyát és a burgonyát.
  5. Pótoljuk az elfőtt vizet, majd további 30 percet főzzük.
  6. Egy sűrű, masszív, formázható ételt kell, hogy kapjunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 71
össznézettség: 30 247
elküldve: 18
receptkönyvben: 544
elkészítve: 26/35
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás-sertéshúsos tarhonya burgonyával, burgonyás-tarhonyás sertésragu

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Mon, 2012-06-25 18:21

Elkészítettem ezt az ételt a férjem nagy örömére, ő ugyanis nagyon díjazza az ilyen szaftos, magyaros dolgokat. Igaz én nem lapockából, hanem csülökből, mivel csak az volt itthon, de így is szuper lett! Még az anyukámnak is ízlett, pedig ő elég nagy kritikus :)
Köszi a receptet!
Üdv: Gabi

707
sertéslapocka 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 5 dkg
zöld kaliforniai paprika 2 db
tarhonya 20 dkg
burgonya 20 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál