Tarhonyás hús 4. - somogyi recept

1 adag
617
kcal
Tarhonyás hús 4. - somogyi
Tarhonyás hús 4. - somogyi
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Benke Laci bács receptje. Nagyon finom. Az eredeti receptbe fokhagyma, 10 dkg zeller és borsikafű is kerül. Kaliforniai paprika helyett pedig zöldpaprika szerepel.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás-sertéshúsos tarhonya burgonyával, burgonyás-tarhonyás sertésragu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarhonyát szárazon megpirítjuk (így egyenletesebben lehet pirítani, mint zsiradékban).
  2. Kevés zsiradékra feltesszük a kis kockára vágott szalonnát, ha üveges, rátesszük a finomra vágott hagymát.
  3. Amikor a hagyma is üveges, kerül rá a fűszerpaprika, a paprikalekvár, aztán a felkockázott hús. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk rá, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. 30 percet főzzük.Tulajdonképp egy szalonnás pörköltet főzünk.
  4. Amikor a hús félpuha, hozzátesszük a pirított tarhonyát és a burgonyát.
  5. Pótoljuk az elfőtt vizet, majd további 30 percet főzzük.
  6. Egy sűrű, masszív, formázható ételt kell, hogy kapjunk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 517
elküldve: 18
receptkönyben: 517
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

Hozzászólások (7)

Angiebaba
Angiebabacs, 2014-05-01 08:23

Nalunk sokadjara ma is ez a fogas lesz ebedre. Nagyon finom, szeretjuk!

nemgabi
nemgabih, 2012-06-25 17:21

Elkészítettem ezt az ételt a férjem nagy örömére, ő ugyanis nagyon díjazza az ilyen szaftos, magyaros dolgokat. Igaz én nem lapockából, hanem csülökből, mivel csak az volt itthon, de így is szuper lett! Még az anyukámnak is ízlett, pedig ő elég nagy kritikus :)
Köszi a receptet!
Üdv: Gabi

Legfrissebb cikkek

Kávé és süti
Kávé és süti
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
617