Tarhonyás hús 4. - somogyi recept

Tarhonyás hús 4. - somogyi
Tarhonyás hús 4. - somogyi
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Benke Laci bács receptje. Nagyon finom. Az eredeti receptbe fokhagyma, 10 dkg zeller és borsikafű is kerül. Kaliforniai paprika helyett pedig zöldpaprika szerepel.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás-sertéshúsos tarhonya burgonyával, burgonyás-tarhonyás sertésragu

elkészítés

  1. A tarhonyát szárazon megpirítjuk (így egyenletesebben lehet pirítani, mint zsiradékban).
  2. Kevés zsiradékra feltesszük a kis kockára vágott szalonnát, ha üveges, rátesszük a finomra vágott hagymát.
  3. Amikor a hagyma is üveges, kerül rá a fűszerpaprika, a paprikalekvár, aztán a felkockázott hús. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk rá, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. 30 percet főzzük.Tulajdonképp egy szalonnás pörköltet főzünk.
  4. Amikor a hús félpuha, hozzátesszük a pirított tarhonyát és a burgonyát.
  5. Pótoljuk az elfőtt vizet, majd további 30 percet főzzük.
  6. Egy sűrű, masszív, formázható ételt kell, hogy kapjunk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 197
elküldve: 17
receptkönyben: 507
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

Hozzászólások (6)

nemgabi
nemgabih, 2012-06-25 18:21

Elkészítettem ezt az ételt a férjem nagy örömére, ő ugyanis nagyon díjazza az ilyen szaftos, magyaros dolgokat. Igaz én nem lapockából, hanem csülökből, mivel csak az volt itthon, de így is szuper lett! Még az anyukámnak is ízlett, pedig ő elég nagy kritikus :)
Köszi a receptet!
Üdv: Gabi

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Paprikára fel!
Paprikára fel!
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a konyhában. Idén ráadásul már a szezon előtt kerülhet magyar paprika a fazékba! (X)
616