r
Nosalty Logó

Tarhonyás csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Fahéj
Tarhonyás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A tarhonyához

Összesen 856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A tarhonyához

Összesen 3425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A tarhonyához

Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4537.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    2754 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2059.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1313 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 3425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tarhonyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet felkockázzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot.
  2. 5 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és addig dinszteljük, míg a hagyma sárgulni kezd.
  3. Ekkor belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a húst, a zúzott fokhagymát és kevergetve addig sütjük, míg a hús kifehéredik.
  4. Megszórjuk a fűszerekkel és lefedve, kis lángon addig pároljuk, míg a hús levet nem ereszt. Saját levében hagyjuk főni vagy 10 percig, így tartalmasabb lesz a szaftja. Ezután lassanként hozzáadagolunk kb. 1 dl vizet, és ezzel készre főzzük. Nem szabad sok levének maradnia.
  5. Míg a hús készül, nekiállunk a tarhonyának. 2 ek olajon barnára pirítjuk a tésztát, majd felengedjük 1 l vízzel. (Nagyon óvatosan tegyük ezt, mert erősen gőzöl, fortyog, csapkod, könnyen megégethetjük magunkat.) Sózzuk és lefedve, néha megkevergetve, forrás után már csak kis lángra téve készre főzzük a tarhonyát. Mikor a levét már mind elfőtte, megnézzük puha-e. Ha nem, adunk még hozzá egy pici vizet, amivel pár perc alatt készre puhulhat.
  6. Összeöntjük a pörköltet a tarhonyával, óvatosan, de alaposan átkeverjük, elzárjuk a lángot, és lefedjük az ételt. Így hagyjuk 10 percig, hogy a tarhonya a pörköltszaftot mind magába szívhassa.
  7. Valamilyen idénysalátával kínáljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1064
  • Tegnapi nézettség: 55
  • 7 napos nézettség: 372
  • Össznézettség: 178434
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyszeri kisgyerek szó szerint nem tudta, mi fán terem a tarhonya. Valami növény termése vagy mi a csuda lehet? Utálta is rendesen, mint ahogy azt ismeretlen dolgok esetében egy kisgyereknek illik. Aztán mikor megtörtént a nagy megvilágosodás, hogy hiszen ez tészta, akkor elkezdte szeretni, mert jópofa, ahogy gurul össze-vissza, meg különben is, nagyon finom. Azóta is egyik kedvenc étele a tarhonyás hús, de szerintem nem a hús miatt. :) Én így készítem a tarhonyás húst csirkemell-rajongó családom kedvére.

Hozzávalók

A húshoz

A tarhonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!