Tarhonyás bográcsos recept

Tarhonyás bográcsos
Tarhonyás bográcsos
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ún. tarhonyás virsli azóta van nálunk terítéken, amióta a kisfiamnak ez lett az egyik kedvence az óvodás ebédek közül.
Most először került sor rá, hogy elkészítsem ennek az ételnek a bográcsos változatát is. Talán mondanom sem kell, így is nagy sikert aratott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss, puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Csemege uborka, kovászos uborka vagy csalamádé is illik hozzá.
Tipp:
Virsli helyett lecsókolbászból, főzőkolbászból vagy akár füstölt kolbászból is készülhet.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarhonyás virsli bográcsban

elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát, a hagymát, paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A fokhagymákat fokhagymapréssel összezúzzuk.
  2. A bogrács aljára öntjük az olajat, rátesszük a hagymát és a szalonnát. Kevergetve üvegesre pirítjuk, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Amikor rottyant egyet, beleöntjük a tarhonyát, és folyamatosan keverve megpirítjuk.
  3. Felöntjük 2 dl vízzel, majd mehetnek bele a fűszerek: bors, paprika, ételízesítő és a só. Ha mindent összekevertünk, akkor öntünk még hozzá annyi vizet, amennyit a tarhonya magába fog szívni, és főni hagyjuk.
  4. Időnként keverjük át, mert a tarhonya könnyen leragad a bogrács aljára. Amíg puhul, addig felkarikázzuk a virsliket. Ha szükséges, és a tarhonya az összes levet felszívta, akkor öntsünk még hozzá egy kis vizet.  Amikor a tarhonya készre puhult, akkor forgassuk bele a virslikarikákat.
  5. Kb. 10 percig főzzük még együtt.

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 155
elküldve: 16
receptkönyben: 753
elkészítve: 12/27
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Hozzászólások (9)

t.ildiko.
t.ildiko.k, 2013-05-14 15:40

Ma elkészítettem,először ettünk ilyet,de ez nagyon finomra sikerült,a tarhonya is tökéletes lett.Egyszerű,finom,olcsó,hamar kész,hogy eddig miért nem ettünk? Köszönet a finom receptért.

heart
heartsze, 2012-10-24 23:30

Huh! De reg nem ettem ilyet! Kedvencem ez a lecsos-virslis tarhonya!Mmmmmm!
Koszi,hogy foltetted!

papa64
papa64k, 2012-07-31 07:34

Virsli helyett valami finom kolbász is megteszi. De ételízesítőt semmiképpen nem rakok bele. Az étel finomsága szerintem nem viseli el az ételízesítő "E" adalékának ízfokozó hatását. Minek? Ha már egyszer finom, legyen egészségesebb, elég bele a virsli "adaléka".

Pista39
Pista39h, 2012-02-13 18:40

Bográcsban az igazi az egyéb körülmények miatt. A receptben leírt hozzávalókkal az igazi!

Évipeti
Évipetiv, 2012-02-12 15:48

Mi is szeretjük ezt az egyszerű és laktatós ételt.:)
Köszi a receptet, már elkészítettem többször is, igaz
én is a tűzhelyen, de így is nagyon finom!

smagdi
smagdih, 2011-08-22 14:30

Meglepődve látom, hogy még senki sem szólt hozzá ehhez az isteni finom recepthez. Én ugyan nem bográcsban készítem, hanem a tűzhelyen, de pillanatok alatt készen van, és mindenkinek csak ajánlani tudom. A paprikát és a paradicsomot kihagyom belőle, mert nekem attól olyan lecsós íze lett, azt meg ki nem állhatom. A kolozsvári szalonna sajnos kell bele, mert attól lesz finom füstölt íze. Ha nincs otthon, helyettesíthetitek egy füstölthús ízű kockával, ekkora mennyiséghez 1 db kell. Minden héten egyszer sorra kerül, ha valami gyors vacsorát kell összedobni.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
1122