Tarhonyaleves recept

1 adag
268
kcal
Tarhonyaleves
Tarhonyaleves
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű hétköznapi leves. Aki szereti a magyaros ízeket, bátran kipróbálhatja.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tarhonyás leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a fehérrépát kisujjnyi hasábokra, a krumplit apró kockákra feldaraboljuk.
  2. 2 liter vízbe feltesszük főni a feldarabolt sárgarépát és fehérrépát, valamint egészben a vöröshagymát.
  3. Beletesszük a sót, a vegetát és a pirosaranyat. A levest kb. 20 percig előfőzzük.
  4. Felkockázzuk a szalonnát, kiolvasztjuk, majd leszűrjük a zsírját.
  5. A szalonnazsír felén a tarhonyát sötét zsemleszínűre pirítjuk.
  6. Amikor a levesben a zöldségek félig megpuhultak, beletesszük a pirított tarhonyát, a zöldpaprikát és a krumplit, amivel további 20 percig főzzük.
  7. Ezután az egész hagymát eltávolítjuk és nagyon vékony rántással berántjuk. A rántáshoz a szalonnazsír másik felén egy kis fakanálnyi lisztet világos zsemleszínűre pirítunk. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprikát és a felaprított petrezselyemzöldet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel és összeforraljuk a levessel.

  • költség: 315 Ft
  • elkészítettem: 190 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 51 697
elküldve: 8
receptkönyben: 462
elkészítve: 16/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (9)

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferenczh, 2014-09-15 18:00

De jóóóóóóóóó! Már el is felejtettem, hogy van ilyen leves, gyerekkoromban ettem utoljára és szerettem. Köszönjük , hogy feltetted a receptet! :)

döncike
döncikep, 2012-02-24 12:27

Én is hasonlóan ismerem a tarhonyalevest, bár rántás nélkül. Aki szereti mehet bele egy kis apróra vágott petrezselyem is.

Margithka
Margithkaszo, 2012-02-11 11:35

Köszönöm a receptet! Gyermekeim (1 év, 3 év) imádták,és még repetát is kértek!:))

Londonergirl
Londonergirlcs, 2011-06-02 16:06

A tarhonyaleves mint megannyi magyaros etel, tajegysegenkent valtozo.
Persze mindenki eskuszik a sajatjara es neha bizony eleg kemenyen odamondjak a kritikat.
Tudomasul kell venni, hogy a konyha vilaga nem kotott. En sem igy ismerem a tarhonyalevest, de ez attol meg lehet az.
Mi nem teszunk bele repat, feherrepat es lisztet. A fent leirt leves tartalmasabb mint amit en ismerek es ki fogom probalni.
A toltott kaposztanak ha jol emlekszem talan 32 fele elkesziteset ismerjuk.
Legyetek rugalmasak, nyugodtan valtoztatgassatok a recepteken, persze csak modjaval es igy alakul ki a sajat "konyhatok"

duji
dujik, 2011-01-25 11:27

Ha egy kis paradicsomot felkockázva belefőzünk, kap egy kis pikáns ízt. De amúgy is nagyon finom :)

bohemiannihil
bohemiannihilsze, 2010-07-28 21:31

Az én emlékeimben is így él a tarhonyaleves. Holnap el is készítem nosztalgiából. :)

vinő
vinők, 2010-02-23 07:46

greywolf ! te minek neveznéd? nagyon le vagy maradva a magyar konyhától..ez bizony tarhonya leves..

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
268