Tarhonyaleves recept

1 adag
268
kcal
Tarhonyaleves
Tarhonyaleves
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű hétköznapi leves. Aki szereti a magyaros ízeket, bátran kipróbálhatja.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tarhonyás leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a fehérrépát kisujjnyi hasábokra, a krumplit apró kockákra feldaraboljuk.
  2. 2 liter vízbe feltesszük főni a feldarabolt sárgarépát és fehérrépát, valamint egészben a vöröshagymát.
  3. Beletesszük a sót, a vegetát és a pirosaranyat. A levest kb. 20 percig előfőzzük.
  4. Felkockázzuk a szalonnát, kiolvasztjuk, majd leszűrjük a zsírját.
  5. A szalonnazsír felén a tarhonyát sötét zsemleszínűre pirítjuk.
  6. Amikor a levesben a zöldségek félig megpuhultak, beletesszük a pirított tarhonyát, a zöldpaprikát és a krumplit, amivel további 20 percig főzzük.
  7. Ezután az egész hagymát eltávolítjuk és nagyon vékony rántással berántjuk. A rántáshoz a szalonnazsír másik felén egy kis fakanálnyi lisztet világos zsemleszínűre pirítunk. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprikát és a felaprított petrezselyemzöldet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel és összeforraljuk a levessel.

  • költség: 315 Ft
  • elkészítettem: 190 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 793
elküldve: 8
receptkönyben: 454
elkészítve: 14/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (9)

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferenczh, 2014-09-15 19:00

De jóóóóóóóóó! Már el is felejtettem, hogy van ilyen leves, gyerekkoromban ettem utoljára és szerettem. Köszönjük , hogy feltetted a receptet! :)

döncike
döncikep, 2012-02-24 13:27

Én is hasonlóan ismerem a tarhonyalevest, bár rántás nélkül. Aki szereti mehet bele egy kis apróra vágott petrezselyem is.

Margithka
Margithkaszo, 2012-02-11 12:35

Köszönöm a receptet! Gyermekeim (1 év, 3 év) imádták,és még repetát is kértek!:))

Londonergirl
Londonergirlcs, 2011-06-02 17:06

A tarhonyaleves mint megannyi magyaros etel, tajegysegenkent valtozo.
Persze mindenki eskuszik a sajatjara es neha bizony eleg kemenyen odamondjak a kritikat.
Tudomasul kell venni, hogy a konyha vilaga nem kotott. En sem igy ismerem a tarhonyalevest, de ez attol meg lehet az.
Mi nem teszunk bele repat, feherrepat es lisztet. A fent leirt leves tartalmasabb mint amit en ismerek es ki fogom probalni.
A toltott kaposztanak ha jol emlekszem talan 32 fele elkesziteset ismerjuk.
Legyetek rugalmasak, nyugodtan valtoztatgassatok a recepteken, persze csak modjaval es igy alakul ki a sajat "konyhatok"

duji
dujik, 2011-01-25 12:27

Ha egy kis paradicsomot felkockázva belefőzünk, kap egy kis pikáns ízt. De amúgy is nagyon finom :)

bohemiannihil
bohemiannihilsze, 2010-07-28 22:31

Az én emlékeimben is így él a tarhonyaleves. Holnap el is készítem nosztalgiából. :)

vinő
vinők, 2010-02-23 08:46

greywolf ! te minek neveznéd? nagyon le vagy maradva a magyar konyhától..ez bizony tarhonya leves..

268