r
Nosalty Logó

Tárcsás fasírt forgatott burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tárcsás fasírt forgatott burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Összesen 3317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1271 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.2 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7047.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    671 mg
  • Foszfor
    3577 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    3086.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    453 mg
  • D vitamin:
    344 micro
  • K vitamin:
    1649 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    1495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    709 micro
  • β-karotin
    7624 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    7881 micro
Összesen 3317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A darált húshoz keverjük a tojásokat, a zsemlemorzsát, sót, borsot, és belereszeljük a fokhagymát. Félretesszük, pihentetjük.
  2. Összevágjuk kockára az uborkát, paradicsomot, hagymát, fokhagymát, és apróra a kaprot, petrezselymet. Mindet tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk.
  3. Elkészítjük hozzá az ecetes levet: egy liter vízhez 3-4 ek almaecetet és ízlés szerint kevés cukrot keverünk, ezzel öntjük nyakon a salátát, majd hűtőbe tesszük, míg elkészül a hús és a krumpli.
  4. A burgonyákat megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A paprikát, paradicsomot, hagymákat, fokhagymát szeletekre vagy kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk.
  5. A tárcsát felmelegítjük, rárakjuk a szalonnát, és kakastaréjnak sütjük ki. A kiolvadt zsírra tesszük a krumplit, 5-10 percenként átkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a zöldségeket, fedő alatt készre sütjük. Tálba szedjük, félretesszük, melegen tartjuk.
  6. Újból kevés szalonnát sütünk ki kakastaréjnak, és a zsíron kisütögetjük a lapos korongokká formázott fasírtot. Folyamatosan vigyázunk rá, forgatjuk, kóstolgatjuk, fedő alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5425
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátomék kertjében szoktunk sokat sütögetni tárcsán, általában valamilyen hús és forgatott burgonya a menü, salátával. Ez lett a mai sütés eredménye, nagyon finom. :)  Pontos mértékegységeket azért nem írtam, mert ezek mindenki ízlésére vannak bízva, mi is általában érzésből rakjuk bele az ételekbe a dolgokat, főleg kerti főzés esetében! Úgyse lehet elrontani... :) 

Hozzávalók

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek