Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárcsán sült húsok és zöldségek

Tárcsán sült húsok és zöldségek
Tárcsán sült húsok és zöldségek
130 perc / előkészület: 40 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a tavasz, jön a nyár. 

A kerti parti újra vár.

Hívjunk hozzánk sok jó rokont,

Gyújtsuk be a paraszt wok-ot.

(kín rím, de igaz)

hozzávalók / 4 adag

A húsokhoz

A zöldségekhez

ajánlat

Amikor a húsok, zöldségek és a a burgonya elkészült, együtt kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap: A sertéstarját megpaskoljuk, egy tálba tesszük a karikára vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és ráöntjük a sört... Mehet a hűtőbe.
  2. A húst sütés előtt 3 órával kivesszük a hűtőből, sóval, őrölt borssal bedörzsöljük.
  3. A nyúlcombokat mézes-mustáros pácba tesszük, és ráöntjük a fehérbort. Szintén a hűtőbe kerül a keresztbe bevagdosott debrecenivel együtt.
  4. Sütés előtt 1 órával a húsokat kivesszük a hűtőből.
  5. Másnap, ha szép az idő fogjuk a tárcsánkat (ami előző életében a földet művelte, és kis átalakítással lett a szabadtéri bulik aktív résztvevője), beletesszük a zsiradékokat és alágyújtunk (tüzelhetünk fával vagy PB palackról gázrózsával). Amikor a zsír felforrósodik, mintha serpenyőben sütnénk, akkor mehet bele a megtisztított, hasábokra vágott, lecsepegtetett burgonya. 
  6. A zöldségeket alaposan megmossuk, csepegtetjük, konyharuhán szárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük grill fűszerkeverékkel. 
  7. A felszeletelt szalonnát a tárcsa szélére körberakjuk, így a belőle kiolvadt zsír majd a húsra folyik. A tarjaszeleteket belemártogatjuk a forró zsírba, és kihúzzuk a tárcsa oldalára, így teszünk a nyúlcombokkal és a debrecenivel is. Időnként mártogatunk, fordítunk. Lassan, türelmesen sütjük készre, nehogy a húsok megégjenek, vagy ne süljenek át. 
  8. A zöldségdarabokat fűszeres olajjal megkenjük, és a tárcsa szélére tesszük. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ne égjenek oda, ezért többször megforgatjuk. Néha olajos ecsettel kenegetjük.  
  9. A burgonyát ha megsült kiszedjük, és nyerssel pótoljuk, vigyázva, nehogy ránk fröccsenjen a forró zsír!!! A sült krumplira fűszersót szórunk és lefedjük. 
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 38 211
elküldve: 6
receptkönyvben: 214
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tárcsán sütött hús, sertéstarja tárcsán, nyúlcomb tárcsán sütve, grillzöldségek tárcsán sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2134
sertéstarja 60 dkg
sör 5 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
nyúlcomb 80 dkg
debreceni kolbász 80 dkg
méz 2 teáskanál
mustár 2 tk
olívaolaj 1 dl
fehérbor 1 dl
majoranna 1 kk
cukkini 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 db
gomba 8 közepes db
zöldborsó 16 dkg
fűszersó 2 ek
olívaolaj 0.5 dl
burgonya 1.5 kg
bacon 20 dkg
kacsazsír 3 ek
mangalica zsír 3 ek