r
Nosalty Logó

Tárcsán sült húsok és zöldségek

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Tárcsán sült húsok és zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

Összesen 2020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

Összesen 8073 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsokhoz

A zöldségekhez

Összesen 142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5890.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    4321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    954.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2058 micro
Összesen 2020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    444.5 g

Zsír

  • Összesen
    545.5 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23561 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    749 mg
  • Foszfor
    4472 mg
  • Nátrium
    17282 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    3818.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    577 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    4075 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8234 micro
Összesen 8073 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A húsokhoz

A zöldségekhez

Elkészítés

A húsokhoz

  1. Előző nap: A sertéstarját megpaskoljuk, egy tálba tesszük a karikára vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és ráöntjük a sört... Mehet a hűtőbe.
  2. A húst sütés előtt 3 órával kivesszük a hűtőből, sóval, őrölt borssal bedörzsöljük.
  3. A nyúlcombokat mézes-mustáros pácba tesszük, és ráöntjük a fehérbort. Szintén a hűtőbe kerül a keresztbe bevagdosott debrecenivel együtt.
  4. Sütés előtt 1 órával a húsokat kivesszük a hűtőből.
  5. Másnap, ha szép az idő fogjuk a tárcsánkat (ami előző életében a földet művelte, és kis átalakítással lett a szabadtéri bulik aktív résztvevője), beletesszük a zsiradékokat és alágyújtunk (tüzelhetünk fával vagy PB palackról gázrózsával). Amikor a zsír felforrósodik, mintha serpenyőben sütnénk, akkor mehet bele a megtisztított, hasábokra vágott, lecsepegtetett burgonya.
  6. A zöldségeket alaposan megmossuk, csepegtetjük, konyharuhán szárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük grill fűszerkeverékkel.
  7. A felszeletelt szalonnát a tárcsa szélére körberakjuk, így a belőle kiolvadt zsír majd a húsra folyik. A tarjaszeleteket belemártogatjuk a forró zsírba, és kihúzzuk a tárcsa oldalára, így teszünk a nyúlcombokkal és a debrecenivel is. Időnként mártogatunk, fordítunk. Lassan, türelmesen sütjük készre, nehogy a húsok megégjenek, vagy ne süljenek át.
  8. A zöldségdarabokat fűszeres olajjal megkenjük, és a tárcsa szélére tesszük. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ne égjenek oda, ezért többször megforgatjuk. Néha olajos ecsettelkenegetjük.
  9. A burgonyát ha megsült kiszedjük, és nyerssel pótoljuk, vigyázva, nehogy ránk fröccsenjen a forró zsír!!! A sült krumplira fűszersót szórunk és lefedjük.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 72749
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Ajánló

Amikor a húsok, zöldségek és a a burgonya elkészült, együtt kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Itt a tavasz, jön a nyár.  A kerti parti újra vár. Hívjunk hozzánk sok jó rokont, Gyújtsuk be a paraszt wok-ot. (kín rím, de igaz)

Hozzávalók

A húsokhoz

A zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!