r
Nosalty Logó

Zserbó Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Zserbó Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 1357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 10849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    550.1 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6007.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    2739 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1406.2 g
  • Cukor
    775 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2875 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2816 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 10849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a vajdarabkákkal elmorzsoljuk, a sóval, cukorral, tojássárgákkal, tojással, tejföllel, reszelt citromhéjjal, majd az élesztős tejjel összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát 2 órát pihentetjük, majd újból átgyúrjuk, és 4 db cipót formálunk belőle, ezek lesznek a lapok, amiket megtöltünk, és egymásra rakunk.
  2. Az első lapot kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe sodrófára feltekerve óvatosan belehelyezünk. Baracklekvárral megkenjük, cukrozott darált dióval megszórjuk. Kinyújtjuk a következő lapot is, óvatosan az előző lapra helyezzük, ezt is megkenjük lekvárral és dióval megszórjuk. A harmadik lappal is ugyanezt csináljuk, majd a negyedik lap lesz a teteje, melyet villával megszurkálunk.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük (kb. 200 fokra), majd 10 perc múlva mérsékeljük a hőmérsékletet, és 160 fokon sütjük tovább, míg zsemleszínű nem lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy jól átsült-e.
  4. Kivesszük a süteményt, és hűlni hagyjuk, közben elkészítjük a csokoládémázat. A cukrot a kakaóporral szárazon elkeverjük, apránként hozzáöntjük a feketekávét, az egésznek tejföl sűrűségűnek kell lennie, majd takaréklángon 3-4 perc alatt, állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a vajat, és a kihűlt tésztára öntjük, vizes késsel szépen elkenjük rajta.
  5. A máz megszilárdulása után szeljük fel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2664
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Klasszikus recept alapján régóta készítem, sikere töretlen a családban, barátok között. A fotón versenytársával a Raffaello sütivel látható.:-)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek