r
Nosalty Logó

Zabos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zabos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Összesen 206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Összesen 1658 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4745.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1658 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Tortalap:
  2. Az hozzávalókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk.
  3. 15-20 percig pihentetjük, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
  4. Egy kis tortaforma aljába nyomkodjuk (sütőpapír nem árt alá), és előmelegített sütőben 10 percet sütjük, amíg a teteje megpirul (másik sütőben 20 perc kellett, nem tudom miért…). Ha nem szeretnénk minden enzimet megölni, aszalhatjuk is.
  5. Töltelék:
  6. Amíg a torta alapja sül, a túrót összekeverjük a folyékony hozzávalókkal, és egy villával jól áttörjük.
  7. Beleteszünk minden egyéb hozzávalót – az utifű maghéj kivételével! – , és jól összekeverjük.
  8. Miután elkészült a torta alapja, az utifű maghéjat is hozzáadjuk a túrókrémhez, és miután jó alaposan összekevertük a tortaformába öntjük, és elegyengetjük.
  9. Gyümölcsréteg:
  10. A gyümölcsöket és az agar agart alaposan összekeverjük, és 2 percig hagyjuk, hagy barátkozzanak.
  11. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és két percig tovább forraljuk.
  12. Ha készen van, a torta tetejére kanalazzuk.
  13. Kész torta:
  14. Ha eléggé kihűlt, hűtőbe tesszük. Reggelre a túrókrém megszilárdul, az agar-agar pedig 40 fok alatt a zselatinhoz hasonló dolgot művel a gyümikkel (csak egészségesebb és finomabb).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 35001
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A süti egy hosszú nap végén lett kitalálva, amikor is szükségem volt arra, hogy alkossak valamit. :) Az alapot az általában soknapos sziklamászásokhoz készített zabszelet receptem ihlette, a többi meg már adta magát, amikor kinyitottam a hűtőt. Ráadásul az egész családom túró-imádó (1,5-2,5 kg is elfogy egy héten), és közel is laknak, így gondoltam nekik is kedveskedem ezzel a finomsággal. Ez az akár sütés nélküli torta tökéletes és egészséges reggeli: 0 finomított cukor vagy liszt, sok benne a fehérje, a gyümölcs ellát minket antioxidánsokkal és vitaminokkal, a dió az értékes zsírjaival, és a zab hosszú távon ad energiát, ráadásul a torta igen nagy adag rostot is tartalmaz. Mértékkel fogyasztva, diétás, finom és egészséges reggeli édesség.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek