r
Nosalty Logó

Virslis bolognai spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Virslis bolognai spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4289 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5542.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    4108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3016 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 1073 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22171.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    2391 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    16432 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1246 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 4289 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    813 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a forró zsírba (olajba) dobjuk, és üvegesre pirítjuk.
  2. A virslit kis kockákra vágjuk,és a pirított hagymára rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és megfőzzük.
  3. Addig míg a virsli megfől, a tésztát olajos, sós vízben megfőzzük. Ha kész,l eszűrjük, lecsepegtetjük.
  4. A puhára főtt virslihez hozzákeverjük a bolognai alapot (amit előtte elkeverünk egy kevés vízzel), majd a ketchupot, végül oreganóval fűszerezzük. Hagyjuk még egy kicsit rotyogni, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Ha kész, egy tányérra tésztát szedünk, rakunk rá a virslis raguból, és megszórjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17946
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet először édesanyám készítette el, majd nekem is annyira megtetszett, hogy én is elkészítettem. Annyira szereti az egész család, hogy már a hagyományos (darált húsos) bolognait szinte el sem készítem. Mivel nagyon finom, és olcsó is, ezért ajánlom bárkinek. Biztosan nem fogja megbánni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek