r
Nosalty Logó

Vinete erdélyiesen -padlizsánkrém 9.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dorci
Vinete erdélyiesen -padlizsánkrém 9.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1985 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1646.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 1985 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat vaslapon vagy kerti sütőlapon megsütjük. Fontos! A padlizsánokat nem szurkáljuk meg, hanem hirtelen nagy lángon sütjük, és közben forgatjuk.
  2. Amikor minden oldala megpuhult, levesszük, hideg víz alá tesszük, és lenyúzzuk a héját.
  3. A megnyúzott padlizsánokat fakanállal (fémmel nem szabad érintkezzen, mert megbarnul) összeaprítjuk, amennyire tudjuk, és a tálba téve azonnal sót és citromlevet adagolunk hozzá. Így nem barnul meg addig, amíg a többivel végzünk.
  4. Amikor mindegyiket a tálba tettük, addigra a tetején levet ereszt (ez is padlizsán függő, mert van, amelyik nem), és mielőtt összekevernénk, ezt a levet papírtörlővel leitatjuk. Ez azért kell, hogy ne legyen a krémünk keserű.
  5. Miután benne van a só, a citrom és a hagyma, az olajat apránként kevergetve hozzáadagoljuk. Úgy mint a majonéznél, addig keverjük, amíg az olajat felveszi.
  6. Amikor már szép könnyű, habos a krém, akkor van készen.
  7. Ezután hűtőbe tesszük, és hagyjuk összeérni.
  8. Paradicsomkarikákkal díszítjük, és pirított toast kenyérrel fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 78209
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Ajánló

Nagyon fontos, hogy hirtelen kell megsütni a padlizsánokat, és nem szabad túlsütni, mert barna és keserű lesz. A füstös ízét így is megkapja.

Receptkategóriák

A nagymamámtól, illetve anyukámtól tanultam. Sok más padlizsánkrém receptet kipróbáltam, de ennél jobbat még nem találtam. Amikor barátokat hívok kerti sütögetésre, mindig ez az előétel. Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el....  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!