r
Nosalty Logó

Vanília torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kathy55
Vanília torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5260 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1432 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    1601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.6 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1532 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 4665 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése: a tojásfehérjét a 2 ek vízzel kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, és tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Ezután óvatosan belekeverjük a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet. Kiolajozott- lisztezett formába öntjük, és megsütjük előmelegített sütőben.
  2. Krém elkészítése: a pudingport a tejjel sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd 2-3 ek-al kiveszünk belőle a díszítéshez. Ezután hozzákeverjük a pudingot.
  3. A piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel, annyit hagyjunk, amivel meg tudjuk kenni a tetejét és az oldalát is. Ha körbekentük mindenhol szépen egyenletesen, körberakjuk babapiskótával. Olyan magasra vágjuk a babapiskótánkat, amilyen magas a torta. Ezután a tetejét díszítjük tetszés szerint a félrerakott krémmel. A tetejére csokit reszelünk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 74702
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kathy55 17 recept

Szülinapra szép meglepetés, és egyszerű elkészíteni, még kezdőknek is szerintem! 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!