r
Nosalty Logó

Töltött batáta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Efido
Töltött batáta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2296 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 575 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5225 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    1066 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1278 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    30696 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2296 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A batátákat alaposan megmossuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
  2. Amíg sülnek, előkészítjük a tölteléket: az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, és rádobjuk a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük. Amikor kész, hozzáadjuk a lecsöpögtetett babkonzervet, és krumplinyomóval kicsit áttörjük.
  3. Lereszeljük a sajtokat, és összekeverjük a krémsajttal és a tejföllel.
  4. A megsült batátákat bevágjuk - de nem vágjuk át -, és egy nagy húscsipesszel kifeszegetjük. Valamennyit kikaparunk kanállal a belsejéből, és a töltelékhez keverjük. Ezt aztán visszatöltjük a burgonyákba.
  5. A tetejére ráhalmozzuk a sajtkeveréket, és 200 fokon addig sütjük, míg a sajtszósz a tetején meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2679
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégségben ettem valami hasonlót, ami nagyon ízlett, így én is próbálkoztam, de kicsit továbbfejlesztve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek