r
Nosalty Logó

Tepsis rakott csülök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Tepsis rakott csülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 994 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5966 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2653.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    1725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 994 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    434.4 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15919.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    981 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    3676 mg
  • Nátrium
    10347 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2373.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    998 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 5966 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt csülköt előző nap este beáztatjuk.
  2. Másnap rövid lében megfőzzük.
  3. A burgonyát alaposan megmossuk, majd sós vízben héjastul puhára főzzük.
  4. A füstölt szalonnát vékonyra felszeleteljük. A vöröshagymát karikára szeljük.
  5. A tejfölbe belekeverjük az apróra vágott fokhagymát, a 2 tojást, sózzuk,borsozzuk.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. A tepsi aljába terítjük a szalonnaszeleteket, rá a hagymakarikákat, majd a megtisztított, karikára szelt főtt burgonya felét, ezután következik a feldarabolt csülök.
  8. Tetejére a maradék burgonyakarikákat tesszük, leöntjük a tejfölös masszával, mehet a sütőbe. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 28984
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Ajánló

Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Ennek az ételnek a receptjét az interneten találtam, amit áthangszereltem az én "fakanalamra". Az eredmény egy gyönyörűen hangzó vacsora lett. A családom (repetával) többször visszatapsolt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek