r
Nosalty Logó

Tepsis karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
margóci
Tepsis karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 534 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.7 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4018.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 2136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, ha kihűlt, felkarikázzuk. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, és a húsát csíkokra vágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst gyengén kiveregetjük, és megsózzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával és kevés őrölt borssal, beleforgatjuk a hússzeleteket. Felhevítjük az olajat, és a a húsok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne, de mivel ezzel még nem puha a hús, kevés vízzel felengedve fedő alatt megpuhítjuk, és zsírjára lesütjük. Tálra szedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt szaftjához hozzáadjuk a paprikacsíkokat, és kevergetve addig sütjük, míg illatozni kezdenek.
  3. A sütőt előmelegítjük. A hagymát a vajban üvegesre pároljuk, összekeverjük a burgonyával. Az őrölt köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, és tűzálló tálra tesszük. Tetejére helyezzük a húsokat, rá a paprikát, befedjük a reszelt sajttal, és a sütőben szépen rápirítjuk 10-15 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 442
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 163
  • Össznézettség: 229180
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margóci 7 recept

Egy régi receptes könyvben találtam ezt az ételt, csak kicsit átvariáltam a hozzávalókat a húson kívül. Nagyon finom füstölt sajttal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!