r
Nosalty Logó

Tengeri nosztalgia - ráksaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Robág Etnel
Tengeri nosztalgia - ráksaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 521 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3709 micro
Összesen 260 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2338.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    888 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2783 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7418 micro
Összesen 521 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rózsáira bontott brokkolit (a tönkjét is felhasználjuk) lobogó vízben pár percig pároljuk (blansírozás).
  2. A fokhagymát szeletekre vágjuk.
  3. Az újhagymát feldaraboljuk (kb. 2-3 cm-es darabokra, a zöldjét is).
  4. Wokban az étolajat felhevítjük és hozzáadjuk a fokhagymát. Párszor átkeverjük.
  5. A rákot a wokba tesszük.
  6. Fűszerezzük chilivel (erős pista), őrölt borssal.
  7. Erős lángon forgatjuk pár percig majd, hozzáadjuk a zöldségeket (újhagyma, leszűrt brokkoli).
  8. Együtt sütjük kb. 8-10 percig, majd tálalás előtt rádobjuk a vajat és addig keverjük, míg az teljesen felolvad és "átvonja" az egész ételt.
  • Tepsi mérete: wok
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18420
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Lehet ebéd, könnyű vacsora, a vajat elhagyva abszolút kalóriaszegény étel. Friss péksüteménnyel vagy natúr kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

Sajnos családunk egyik fiatal tagja 1-es típusos cukorbeteg, így neki "külön" ételeket kell kitalálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek