r
Nosalty Logó

Tejszínes rókagombás csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
cccccsilla
Tejszínes rókagombás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1920 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2478.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1920 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveskockát 3 dl forró vízben feloldjuk, és hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. A konzerv gombáról leöntjük a levet, és apróra vágjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, esetleg lereszeljük, ledaráljuk. A húst kis kockákra vágjuk.
  2. Az alapanyagok előkészítése után a hagymát egy evőkanál vajon kb. 1 perc alatt megfuttatjuk, és hozzáadjuk a gombát, majd borsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Mivel konzervgombát használtam, emiatt kb. 3-4 perc alatt közepes lángon zsírjára lehet sütni. (Ha friss csiperkegombát használunk, akkor addig pirítjuk, amíg sok levet nem enged, és ebben az esetben kell levenni a gomba levéből, hogy csak egy nagyon pici lé maradjon.) A pirítás után megszórjuk a liszttel, és óvatosan, hogy meg ne égjen még pirítjuk 1 percig. Majd az egészet hozzáöntjük a tejszínes keverékhez, és félretesszük.
  3. A kockára vágott húst egy evőkanál vajon fehéredésig pirítjuk, majd borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel (én só helyett sült csirke fűszersót szoktam használni, hogy még ízletesebb legyen a hús, de ízlés szerint adhatunk hozzá bármilyen fűszert).
  4. Ha megsült a hús, akkor hozzáöntjük a tejszínes gombás keveréket, és felforraljuk. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik (kb. 4-5 perc, de ha hőtartós a főzőlap, akkor nem kell végig a legmagasabb fokozaton forralni. Én ha már látom hogy forr, akkor le szoktam kapcsolni a főzőlapot, és rajta hagyom, úgy főzöm tovább.) Ha túl hígnak találjuk, akkor forralás közben morzsoljunk bele egy fél pörköltszaft kockát.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4974
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Ajánló

Köretnek jázmin rizst szoktam főzni. (Egy kevés olajon 4 dl rizst kb. 2 perc alatt max. fokozaton fehéredésig pirítunk folyamatos kavargatás közben, majd felöntjük 6 dl vízzel, gyorsan összekeverjük, adunk hozzá ételízesítőt és borsot ízlés szerint. Max. fokozaton főzzük tovább, és sűrűn kevergetjük. Majd pár perc elteltével, amikor már csak pici víz van a rizs tetején, lekapcsoljuk a főzőlapot, és otthagyjuk lefedve, hogy a maradék vizet magába szívja és teljesen megpuhuljon a rizs. Miután lefedtük néha kavarjuk meg, hogy nehogy leragadjon.) Jó étvágyat!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cccccsilla 4 recept

Anyukám tejfölös gombás rizses hús receptjét vettem alapul. Az eredeti receptben nincs tejszín, és a rókagomba helyett sima gomba van, de nem volt itthon elegendő tejföl, emiatt tejszínnel pótoltam; friss gombám se volt, csak rókagomba konzervem, így lett egy tejszínes rókagombás csirke ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek