r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 463 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1853 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 463 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4511.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1853 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, a mustárral, 1 ek olajjal és a fűszerekkel bepácoljuk - kb. 30 percre félretesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, a mustáros húst a hagymás olajon néhány percig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntve, lassú tűzön, fedő alatt pároljuk.
  3. Ha a hús már puha - kb. 1 óra-, a vizet, ha szükséges pótoljuk- a lecsepegtetett gombát hozzáöntjük.
  4. 10-15 perc múlva, ha a gomba már puha, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és ha jó kis sűrű ragut kaptunk, kész az ételünk- a fűszerezést még utoljára ellenőrizzük!
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7720
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 13.

Ajánló

Tényleg borjúhúsból készítsük, idősebb állat húsából nem jó, nem puhulnak meg a csíkok, rágós marad! Köretnek tészta, rizs, főtt burgonya jöhet mellé -nálunk a fiúk fehér kenyérrel tunkolják a szaftját! Tipp: A tejszínt növényi tejszínnel helyettesítve tejallergiások is fogyaszthatják! (A képen lévő rizstejszínből készült!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában a borjú- és marhahúsok ízesítésére fehérbort ajánl nagyon sok recept. De nálunk senki sem szereti a fehérbort, ezért nincs is otthon. Néha vettem, 1-2 pohárnyit felhasználtam az ételbe, a többi meg ott maradt, aztán kiöntöttem. Egyszer vendégségben voltunk, és ott ez a ragu volt a főfogás- nagyon ízlett-, jó kis pikáns ízt adott a húsnak a mustár, és szuper szaftos volt az étel. Elkértem a receptet, és ha sikerül borjúhusit vásárolni, akkor általában ezt készítem belőle- no meg persze a nálunk megunhatatlan rántott szeletet!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek