r
Nosalty Logó

Tejfölös csirkepaprikás (Csirkepaprikás 2.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Tejfölös csirkepaprikás (Csirkepaprikás 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2840 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 710 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8189 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    6149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 2840 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst megmossuk és papír kéztörlővel leitatjuk. A combokat és a szárnyakataz izületnél kettévágjuk.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban.
  3. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához.
  4. Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat.
  5. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
  6. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást.
  7. Még egyszer átforraljuk és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 309
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 162526
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 13.

Ajánló

Fele-fele arányban teljes kiőrlésű- és fehérlisztből készült galuskával tálaljuk. A tetejét még egy jó adag tejföllel is meglocsolhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös csirkepaprikás (Csirkepaprikás 2.)
ze(n)derta 188 recept

A tejfölös csirkepaprikást elkészíteni könnyű, és biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját utána...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek