r
Nosalty Logó

Tejfölös babfőzelék virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös babfőzelék virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 2539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A habaráshoz

Összesen 103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5258.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    755 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    1843.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2006 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A habaráshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Egy fazékban a vöröshagymát julienne-re (finomra) vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, amelyet óvatosan megpirítunk a hagymával. Ehhez jön a bab, melyet feltesszük víz hozzáadásával főni. Ízesítjük sóval, borssal. Ha konzervből készítjük a főzeléket, akkor a babot szinte alig kell főzni, hisz már puha. A szárazbab esetén addig főzzük, míg meg nem puhul.
  2. A kis pohár tejfölt csomómentesre kikeverjük a liszttel. Kis levet kanalazunk a főzelékünkből (hőkiegyenlítés), majd behabarjuk vele a főzeléket.
  3. Időközben a bécsi virslit felkarikázzuk, majd azonnal a behabart babfőzelékhez adjuk. A virsli nagyon hamar megfő, így míg a habarással együtt a bab még egyszer felforr, addig a virslink is kész.
  4. Forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 180
  • Össznézettség: 81660
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az igazi retro ételek mindig slágerek maradnak. A babfőzelék is egy ilyen, mely anyukám receptje. Főzelékmániás vagyok, és mivel ez az étel nagyon egyszerű, és gyorsan elkészül, marad idő mellette egy másik étel elkészítésére. Gondolok itt azokra, akik a főzelék után még éhesek maradnak, és a finnyásokra, akik nem szeretik.:-)

Hozzávalók

A főzelékhez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek