r
Nosalty Logó

Tarhonyás csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Fahéj
Tarhonyás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A tarhonyához

Összesen 856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A tarhonyához

Összesen 3425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A tarhonyához

Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4537.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    500 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    2754 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2059.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1313 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 3425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tarhonyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet felkockázzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot.
  2. 5 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és addig dinszteljük, míg a hagyma sárgulni kezd.
  3. Ekkor belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a húst, a zúzott fokhagymát és kevergetve addig sütjük, míg a hús kifehéredik.
  4. Megszórjuk a fűszerekkel és lefedve, kis lángon addig pároljuk, míg a hús levet nem ereszt. Saját levében hagyjuk főni vagy 10 percig, így tartalmasabb lesz a szaftja. Ezután lassanként hozzáadagolunk kb. 1 dl vizet, és ezzel készre főzzük. Nem szabad sok levének maradnia.
  5. Míg a hús készül, nekiállunk a tarhonyának. 2 ek olajon barnára pirítjuk a tésztát, majd felengedjük 1 l vízzel. (Nagyon óvatosan tegyük ezt, mert erősen gőzöl, fortyog, csapkod, könnyen megégethetjük magunkat.) Sózzuk és lefedve, néha megkevergetve, forrás után már csak kis lángra téve készre főzzük a tarhonyát. Mikor a levét már mind elfőtte, megnézzük puha-e. Ha nem, adunk még hozzá egy pici vizet, amivel pár perc alatt készre puhulhat.
  6. Összeöntjük a pörköltet a tarhonyával, óvatosan, de alaposan átkeverjük, elzárjuk a lángot, és lefedjük az ételt. Így hagyjuk 10 percig, hogy a tarhonya a pörköltszaftot mind magába szívhassa.
  7. Valamilyen idénysalátával kínáljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1064
  • Tegnapi nézettség: 71
  • 7 napos nézettség: 377
  • Össznézettség: 178380
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyszeri kisgyerek szó szerint nem tudta, mi fán terem a tarhonya. Valami növény termése vagy mi a csuda lehet? Utálta is rendesen, mint ahogy azt ismeretlen dolgok esetében egy kisgyereknek illik. Aztán mikor megtörtént a nagy megvilágosodás, hogy hiszen ez tészta, akkor elkezdte szeretni, mert jópofa, ahogy gurul össze-vissza, meg különben is, nagyon finom. Azóta is egyik kedvenc étele a tarhonyás hús, de szerintem nem a hús miatt. :) Én így készítem a tarhonyás húst csirkemell-rajongó családom kedvére.

Hozzávalók

A húshoz

A tarhonyához

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?