r
Nosalty Logó

Tápióka puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tápióka puding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 624 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tápiókát annyi vízbe beáztatjuk, hogy kb. 1 cm-rel ellepje.
  2. Fél órát hagyjuk duzzadni.
  3. A tejet megmelegítjük, amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a tápiókát.
  4. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni (kb.10 perc, de nem lesz olyan sűrű, mint a tejberizs).
  5. A tojások sárgáját az 1 ek. cukorral és a vaníliás cukorral kifehéredésig keverjük, majd beleöntjük a narancslevet.
  6. Ezt hozzáadjuk a tápiókához, és még 3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Ekkorra már elég puding-állagú lesz.
  7. A fehérjéket a maradék 1 ek. cukorral habbá verjük, és beleforgatjuk a pudingba.
  8. Kihűlve, fahéjjal megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 177
  • Össznézettség: 131764
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

A tápióka gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tápióka nem más, mint a mandióka növény gyökeréből kivont szárított keményítőliszt. Ezt nemcsak liszt formában, hanem granulátumként, azaz "tápióka gyöngyként" is meg lehet vásárolni. Nekem is ebből készült ez a finom puding, amit körülbelül a tejberizs és a madártej kereszteződésének tudnám nevezni. Csak rizs helyett tápiókával. Aki netán otthon belebotlik tápiókába, próbálja ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek