r
Nosalty Logó

Szilvás tejes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Szilvás tejes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A süti alá és a tetejére

Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A süti alá és a tetejére

Összesen 1428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A süti alá és a tetejére

Összesen 121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2945.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    1911 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    530 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 1428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A süti alá és a tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A sütőt melegítsük elő 180 foka, és egy másfél-két liter űrtartalmú kerámia sütőtálat vajazzunk ki.
  2. A szilvát mossuk meg, felezzük és magozzuk ki. Gyűjtsük egy kisebb tálban, szórjuk meg porcukorral és fahéjjal, keverjük össze és tegyük félre.

A tésztához

  1. Egy nagy tálban (vagy a konyhai robotgéppel) keverjük össze a hozzávalókat, könnyű folyós tészta lesz belőle.
  2. Öntsük a tésztát a kivajazott formába, és egymástól kisebb távolságokra szórjuk bele a gyümölcsdarabokat.
  3. Mehet is az egész az előmelegített sütőbe úgy 40 percre. Akkor lesz kész, ha kicsit megemelkedett, a teteje csodálatos barna és ha villa- vagy hústű (kés vagy fogpiszkáló is jó hozzá) próbát végzünk, tisztán tudjuk kihúzni a tésztából.
  4. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. Langyosan a legfinomabb, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20387
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.

Ajánló

Villámgyorsan kész, tehát bármikor nekiállhatunk: reggelire, uzsonnára, váratlan vendégek fogadására, mindig szuper választás!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus francia süti az eredetileg fekete cseresznyével készült clafoutis, jelentése a szó tövéből eredően: “tölteni”. Angol ajkú területeken az utolsó betűt elhagyják: clafouti-ként jegyzik. Eredetileg a gyümölcs magozatlanul kerül bele. A magban rejlő amigdalintól sütés közben fantasztikus mandulaillatot áraszt. Fogaink épsége érdekében, azonban ne kísérletezzünk a 19. századi leírás betartásával. Én most cseresznye hiányában szilvával készítettem el Julia Child receptje alapján ezt a sütit. Vigyázat, gyorsan rákap a család!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A süti alá és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!