r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Gabinéni konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gabinéni
Székelykáposzta Gabinéni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 9921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    138.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4083.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    3136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 1653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    346 g

Zsír

  • Összesen
    829.2 g
  • Telített zsírsav
    279 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    307 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24501.8 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    713 mg
  • Foszfor
    3380 mg
  • Nátrium
    18817 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    4544.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    424 mg
  • D vitamin:
    1274 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    1153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    6570 micro
Összesen 9921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát szálasra vágjuk, megsózzuk, és pár evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a kicsumázott és félbevágott paprikát.
  2. A csontoknál feldarabolt oldalast átpirítjuk a hagymán, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a paradicsomot (esetleg paradicsompürét), 2-3 db babérlevelet, 2-3 gerezd fokhagymát rányomunk, és gyakorlatilag elkezdünk egy pörköltet főzni. Ha szükséges, vízzel felengedjük.
  3. Ha félig már megpuhult a hús, beletesszük a 3-4 cm szélesre felvágott húsos, nyers kolozsvári szalonnát, a szintén 3-4 cm-esre felvágott füstölt kolbászt. Átforgatjuk a pörkölttel, majd ha az ízek rendben vannak, mehet rá a (szükség és ízlés szerint vízben kimosott) savanyú káposzta, amire teszünk jó néhány darab babérlevelet, és a maradék pár gerezd fokhagymát rányomjuk.
  4. Ekkor felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, még ízesítünk rajta, és hagyjuk, hogy a káposzta is elkezdjen főni.
  5. Ekkor rátesszük a gerslit, ha kell még egy kis víz, akkor öntünk rá (de egyúttal ízesítsük is), majd készre főzzük.
  6. Egy szelet kenyérrel, pár kanál tejföllel a tetején mennyei.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 46809
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Székelykáposzta Gabinéni konyhájából
Gabinéni 9 recept

Nagyon szeretjük, egy szelet kenyérrel igazán laktató étel, amit szívesen fogyasztunk akár másnap is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!