r
Nosalty Logó

Szalonnával és zöldségekkel sült halszelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Szalonnával és zöldségekkel sült halszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1482 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 550 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4225.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2763 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5928 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 2198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben elkeverjük a lereszelt fokhagymákat, és ebben a fokhagymás tejben pácoljuk 1-2 óráiga halszeleteket. Hűtőbe tesszük.
  2. A jénait vagy tepsit, amiben majd sütni fogjuk a halat, vékonyan bekenjük sült füstölt szalonna zsírjával.
  3. A hagymát nyolcadokra,a sárgarépát hosszú csíkokra, a kolozsvári szalonnát bevagdossuk taréjosra, a füstölt szalonnát pedig csíkokra vagy kockákra vágjuk.
  4. A pácolás után a halszeleteket kiszedjük a tejből, minden oldalukat megsózzuk és (egymásba illesztve a szeleteket) belerakjuk a kizsírozott tepsibe vagy jénaiba.
  5. A sárgarépát és a hagymát a halszeletek közé csúsztatjuk, hogy sülés közben meg ne égjenek.
  6. A kolozsvári szalonna szeleteketés a füstölt szalonna kockákat a hal tetejére rakjuk.
  7. Addig sütjük, amíg a szalonnák szép pirosra sülnek a hal tetején. (Nálam ez több, mint egy óráig tartott, mert egyszerre sütöttem a körettel.) Hőlégkeveréses sütőben akár két tepsiben is süthetünk egyszerre, de akkor kicsit tovább kell sütni. Fokhagymás tejben sült kakukkfüves krumplival tálaltam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 21307
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Ajánló

Kicsi gyerekeknek nem ajánlom, mert a szálkák miatt ők nem tudják ezt az ételt biztonságosan elfogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a halat, annak javaslom, hogy próbálja ki ezt a jénaiban vagy tepsiben sült változatot, hiszen a hal nagyon finoman elkészíthető a sütőben is. Nagyon egészséges táplálék a hal, ezért fogyasszunk belőle minél gyakrabban, és minél változatosabban elkészítve!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!