r
Nosalty Logó

Sült paprikakrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Sült paprikakrém
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 58 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1399 micro
Összesen 231 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan mossuk meg a paprikákat, vágjuk ki a magházát, és hosszában vágjuk ketté, a fokhagymát pucoljuk meg.
  2. Gyújtsuk be a sütőt, és a tepsibe (vagy sütőtálba) öntsünk az olívaolajat.
  3. Vágott felülettel felfelé fektessük a sütőtálba a paprikákat, enyhén sózzuk meg, és borsozzuk.
  4. Tegyük köré a fokhagymát, és fedjük le alufóliával a sütőtálat, süssük 15 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük tovább 5 percig
  5. Várjuk meg, amíg langyosra hűl, ekkor tegyük a zöldségeket turmixgépbe vagy magasabb falú edénybe, és botmixerrel pürésítsük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 20901
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 16.

Ajánló

Ha lehetséges, vegyes színű paprikát válogassunk, így szép színe lesz a krémnek. A tepsiben maradt levet fel lehet használni a pürésítéskor, ha sűrű a krém. Pürésítéskor lehet még sózni, borsozni igény szerint. Más zöldségekkel is elkészíthető.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, felélénkül minden(ki), virágba borul az erdő, mező, emelkedik a hőmérséklet, hosszabbak a nappalok. Ez az évszak a megújulás, újjászületés hírnöke, kiváló alkalom a szervezetünket is kissé tehermentesíteni, méregteleníteni. Nem kell rögtön drasztikus kúrákra, önsanyargatásra gondolni, ha megfigyeljük magunkat, észrevehető, hogy ahogy melegszik az idő, nem is nagyon kívánjuk a nehéz ételeket, egyre inkább a könnyed falatok kerülnek előtérbe. Nálunk az egyik legkedvesebb, könnyű vacsora a mártogatós, amihez készítek néhány krémet, melyhez hosszában, vastagabb csíkokra szelt zöldségeket (jellemzően sárgarépát, paprikát, uborkát, karalábét, újhagymát) és házi kenyérből készült pirítóst tálalok. Nagyon vidám, szépséges színek és ízek kavalkádját lehet - pillanatok alatt - az asztalra varázsolni :-). Ez a krém hasonlóan készül, mint a padlizsán és cukkini krém...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek