r
Nosalty Logó

Sült bőrös malaccomb szaftos tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Sült bőrös malaccomb szaftos tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    834 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 748 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    161.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6520 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    3762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1807 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    4169 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 3733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    271 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmaradt sült bőrös malaccombot apró falatkára vágjuk, a bőrös részét is.
  2. A tepsi aljában maradt szószt felöntjük a paradicsom passatával (szósszal, sűrítménnyel), szójaszószokkal (szükség szerint tehetünk bele sót és borsot, aki ahogy szereti).
  3. Hozzáadjuk a vajat és a gázon, kis lángon (nem sütőben!) lefedve fóliával, a maradék szaftot, a felaprított húsokat és a szószokat összeforraljuk.
  4. Pár percig hagyjuk kis lángon rotyogni és ha kész, melegen tartjuk. ( Belekeverhetünk 2-3 ekanál akácmézet is, ez egy plusz tipp. Én nem tettem, de utólag, nagyon jó ötletnek gondolom az ízek miatt is. )
  5. Kifőzzük sós vízben a tésztát, előírás szerinti ideig, leszűrjük, és a húsos szósszal összeforgatjuk, tegyünk rá 2-3 mérőkanálnyi tészta főzővizet, ezzel az egészet átkeverjük, és még forrón tálaljuk.
  6. Tálaláskor kínáljunk hozzá házilag eltett savanyú uborkát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 6
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2416
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

A finom bor,- amiből a hús alá öntöttünk,- kínálhatjuk hozzá. Finom házi szörp. Tálalhatunk előtte bármilyen levest, amit szeretünk, vagy épp előző napról megmaradt. Az étel : Szilveszteri vásárlásból maradt ki a hús.Elkészített étel belőle :  Sült bőrös malaccomb. Elkészítési ötlet, ahogy én csináltam : 2 db kb. 2-2,5 cm vastag, bőrös-csontos szeletelt malaccomb, kevés olívaolaj, vöröshagyma felkockázva, fokhagyma 8 nagy gerezd, felkarikázott lecsópaprika (házilag eltett mirelit), sózott és borsozott, őrölt babérral megszórva a húsok mindkét oldala. Az elkészítése: a tepsibe tesszük az olajat, a felkockázott hagymákat, rá a paprikát, a fűszeres húsokat (előtte a húsokba lyukat vágunk, és mindkét húsdarabba teszünk félbevágott fokhagymagerezdeket), rá maradék vörös és fokhagymát finom apró kockára vágva, petrezselyemzöldet finomra vágva, lelocsoljuk kevés olívaolajjal, kevés fehérbort öntünk alá (3-4 dl), és vagy a tepsi tetejével,azaz kisebb peremű tetejével ami szintén tepsi, - vagy akinek nincs, fóliával lezárva, sütőben 160 -170 fokon, kb. : 2 órát sütjük. Az utolsó sütési húsz percre vegyük fel kicsit magasabbra a lángot, olyan 180 fokra, de mindig figyeljük az illatokat.  Természetesen közben villával, késsel ellenőrizzük a hús puhulását és ha már kész, az utolsó 10-15 percre tető nélkül tesszük be, hogy kicsit megpirulhasson. Ha kész, tálaljuk külön  tepsiben sült, füstölt szalonnás , rozmaringos burgonyával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült bőrös malaccomb szaftos tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Elkészült egy nagyon finom sült malaccomb, ami az előző napi ebéd volt, a körete tepsiben sült burgonya volt. A húsból és szaftjából maradt, és ezt a maradékot szerettem volna gyors, egyszerű, finom és laktató mód felhasználni. Sikerült. Természetesen aki nem szeretné, az ne tegyen bele szójaszószt, elég megbolondítani a paradicsomszósszal és a vajjal, némi fűszerekkel szükség szerint, és akkor kínálhatunk hozzá tálaláskor reszelt sajtot. Ha valaki több húsmaradékkal rendelkezik, kevesebb tésztát főzzön ki, vagy ha nem sokan étkeznek, vagy nem nagy étvágyú a család, akkor kevesebb tésztát használjon. Aki szeretné, elkészítheti párolt -főtt rizzsel is, én most direkt tésztára mentem. :-) Az eredmény magáért beszélt, gyorsan elfogyott az étel. A cél pedig ez volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?