r
Nosalty Logó

Spenótos török pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Spenótos török pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2029 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4407 micro
Összesen 423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3367.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    710 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17627 micro
Összesen 1699 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1787 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a burgonyát héjában (a krumpli héját villával benyomkodva a mikróban 8 perc alatt megfő). Préseljük át krumpinyomón (vagy nyomkodjuk alaposan össze villával).
  2. Az élesztőt a 3/4 csésze langyos vízben egy kis cukorral futtassuk fel.
  3. Keverjük össze egy mély edénybe a lisztet és a krumplit. Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, sót, és gyúrjuk addig, amíg az edény szélétől elválik a tészta. Fedjük le, és meleg helyen hagyjuk 1/2 óráig kelni.
  4. Kevés olívaolajra dobjuk rá a spenótot, és pároljuk meg. Ha a spenót levelek megpárolódtak, adjuk hozzá a tejszínt, és az összezúzott fokhagymát. Főzzük 5-6 percig, míg a tejszín nem kezd el besűrűsödni, ekkor sózzuk, borsózzuk.
  5. A megkelt tésztát vágjuk 8 darabra, és készítsünk belőle gombócokat. A gombócokat nyújtsuk ki gyufa vastagságúra, de a tészta ne legyen nagyobb egy gyerektányérnál.
  6. Kenjük meg a tetejét oliívaolajjal, majd tegyünk rá a spenótos szószból. Hajtsuk fel körben a szélét, a tetejét szórjuk meg a vékony cikkekre vágott feta sajttal.
  7. 200 celsius fokon süssük a pizzát addig, amíg a felhajtott széle nem kezd el barnulni.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 35284
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 18.

Ajánló

Igen könnyű étel, előételként-, de főételként is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elmúlt időszakban jóbarátommal gyakran ettünk török étteremben, és minden alkalommal török pizzát is rendeltem az ismertebb ételek mellé. Kicsit ropogósabb, jóval vékonyabb tésztája, és a feltétek egyedisége arra ösztökélt, hogy megpróbáljak rájönni a tészta receptjére. Jónéhány kóstolás után megtaláltam a megoldást. Ők egy kevés krumplival bolondítják meg a török pizzát, azaz a lachmacun -t. A feltétet már saját magam fabrikáltam hozzá, de miután az összes pizzácska elfogyott pár perc alatt, megnyugodtam, hogy eltaláltam az ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek