r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás-sütőtökös rotolo

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Spenótos-ricottás-sütőtökös rotolo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sütőtökös töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 821 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sütőtökös töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 3286 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sütőtökös töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 143 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    708 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    12594 micro
  • β-crypt
    3649 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17829 micro
Összesen 821 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    158.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9507.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2567 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    784 mg
  • Foszfor
    2185 mg
  • Nátrium
    3706 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6036 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2831 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1427 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1080 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    50378 micro
  • β-crypt
    14596 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71316 micro
Összesen 3286 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    2230 micro
  • β-crypt
    646 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3156 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sütőtökös töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A spenótot megmossuk, szárait lecsippentjük.
  2. 3-4 evőkanálnyi olívaolajat felhevítünk egy mély edényben, beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, az oregánót, párat kavarunk rajta és hozzáadjuk a spenótleveleket. A spenót levet fog ereszteni. Időnként megkeverve addig pároljuk, míg minden lé elfő róla. Közben a vajkockákat is hozzákeverjük. A végén sóval és borssal ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  3. A sütőtököt meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, és körülbelül egyenlő darabokra vágjuk. Tiszta nejlonzacskóba tesszük a sütőtökdarabokat, rálocsolunk 2-3 evőkanálnyi olívaolajat, jól összerázzuk, hogy mindenhol érje a sütőtökdarabokat az olaj, majd alufóliával bélelt tepsire terítjük. A köménymagot a chilivel mozsárban porítjuk, összekeverjük a sóval és borssal. A fűszerkeverékkel meghintjük a sütőtököket és 220 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A tésztát lisztezett felületen konyharuha nagyságúra, 2 mm vékonyra nyújtjuk. Tiszta konyharuhára helyezzük.
  5. A hozzánk közelebb eső felére, hosszanti irányban egy pár centis sávban rátesszük a puha sütőköt.
  6. A maradék részre egyenletesen szétosztjuk a spenótot, a tészta távolabbi felén egy 5 centis sávot üresen hagyva. (Ezt a részt kicsit vizezzük is be, hogy feltekeréskor könnyebben "záródjon" a rotolo.)
  7. A spenótra rámorzsoljuk a ricottát.
  8. A konyharuha segítségével elkezdjük magunk felől feltekerni a tésztát. A rotolot teljesen begöngyöljük a konyharuhába, végeit madzaggal lekötjük.
  9. Elővesszük a legnagyobb lábasunkat (én a lekvárfőző rézüstömet használtam, mert ebben fért el legkényelmesebben a tésztatekercs), vizet forralunk benne és beleengedjük a konyharuhába csomagolt rotolot.
  10. Lassú tűzön, épphogy gyönygyöző vízben 25 percig főzzük.
  11. Kiemeljük a vízből, a tekercset óvatosan kiszabadítjuk a konyharuhából és 1,5-2 centi vastag szeletekre vágjuk.
  12. Felforrósított serpenyőben kevés olívaolajon ropogósra sütünk néhány zsályalevelet. Ezekkel és durvára reszelt parmezán sajttal meghintve azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18178
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 15.

Ajánló

Kínálhatjuk meleg előételként (ez esetben 8 fő részére elegendő az alábbi mennyiség 2 tekercs/ fővel számolva). És persze főételként is tálalhatjuk (4 adag).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szemeztem ezzel a tésztatekerccsel Jamie Oliver egyik könyvében. Most, a sütőtökszezon kellős közepén végre elkészítettem. Elképesztően finom. Érdemes nekiállni, a procedúra bonyolultabbnak hangzik, mint amilyen valójában.

Hozzávalók

A tésztához

A spenótos töltelékhez

A sütőtökös töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek