r
Nosalty Logó

Spenótos és borsós tofu rakott csirkével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
katica32
Spenótos és borsós tofu rakott csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rakott csirke

Spenótos és borsós tofu

Összesen 1046 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rakott csirke

Spenótos és borsós tofu

Összesen 4185 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rakott csirke

Spenótos és borsós tofu

Összesen 156 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4063.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1488 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    3397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8449 micro
Összesen 1046 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    366.7 g

Zsír

  • Összesen
    255 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16253.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    5951 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    3801 mg
  • Nátrium
    5332 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1374.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2126 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    13587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33796 micro
Összesen 4185 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1276 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Rakott csirke

Spenótos és borsós tofu

Elkészítés

Rakott csirke

  1. A csirkemell filét kis darabokra vágjuk, sózzuk, kis olajon átpirítjuk.
  2. Elkészítjük a besamel mártást. Azaz az olajból, lisztből rántást csinálunk, majd fűszerezzük a borssal és a fokhagymával. Felöntjük a tejjel, sózzuk, sűrűsödésik főzzük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. Hőálló tálban rétegezzük. Alulra teszünk egy réteg húst, majd sonkát teszünk rá. A besamel egy részével leöntjük, megszórjuk egy kis sajttal. Így folytatjuk, amíg el nem fogy. Nekem két ilyen réteg lesz belőle. A tetejére a maradék sajtot szórjuk.
  5. Sütőbe tesszük, és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt szép barna lesz.

Spenótos és borsós tofu

  1. 2 részben készítjük el a köretet. A fűszerek és az olaj mennyiségeit úgy adtam meg, hogy mindent fele-fele arányban kell felhasználnunk, mivel külön csináljuk a borsós és a spenótos tofut. A tofut felkockázzuk. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor olvasszuk fel teljesen. Ha frisset, akkor tisztítás után dobjuk forró vízbe 1-2 percre, majd vegyük ki, mossuk le hideg vízzel, és vágjuk apróra (pl. botmixerrel).
  2. Kis olajra szórjuk a mustármag felét, borsot, kurkumát, római köményt és 2 zúzott fokhagymát. Amikor a mustármagok elkezdenek pattogni, azonnal rátesszük a spenótot. Átforgatjuk a fűszereken, majd jöhet hozzá a tofu fele.
  3. Miután átmelegedett az egész, kb. 2 percig hagyjuk a tűzön, és kész is.
  4. A folyamat elejét megismételjük, azaz kis olajra tesszük a fűszereket, annyi változtatással, hogy ebbe 1 fokhagyma kell. Ha pattog a mustármag, rátesszük a borsót. Kicsit pároljuk fedő alatt, amíg a borsó megpuhul. Majd jöhet hozzá a tofu. Átmelegszik, és készen van.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 525
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos és borsós tofu rakott csirkével
katica32 9 recept

A köret indiai étel, ami önmagában is megfelelő annak, aki nem eszik húst. Én ezzel a hússal szoktam elkészíteni, és isteni. Érdemes kipróbálni. És egy nagyon rövid történet még. Egy nagyon régi barátnőm imádja ezt az ételt, ezért ha készítem, mindig ő jut eszembe. Így ezt a receptet a régi idők emlékére, Krisztának ajánlom szeretettel! :)

Hozzávalók

Rakott csirke

Spenótos és borsós tofu

Címlapról ajánljuk

További cikkek