r
Nosalty Logó

Spagetti tonhalas, kapribogyós paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Spagetti tonhalas, kapribogyós paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 438 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1745 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 438 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5026.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    2049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 1745 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1134 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta vizét feltesszük főni kevés olívaolajjal és sóval.
  2. A felszeletelt hagymát és fokhagymát kevés olajon csipet sóval üvegesre pirítjuk.
  3. A felkockázott paradicsomot a hagymára tesszük, és fedő alatt főzzük.
  4. Ha a paradicsom levet eresztett, beletesszük a tonhalat, kapribogyót, és néhány levél felszeletelt bazsalikomot.
  5. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük úgy, hogy 1 merőkanálnyi főzővizet félreteszünk.
  6. A félretett főzővizet a mártáshoz keverjük, összeforraljuk.
  7. Tálalás után szórjuk meg fetával és tört borssal.
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18235
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Ajánló

Lehet csak paradicsom, fokhagyma, bazsalikom verziót is készíteni. Oregánóval, vagy olajbogyóval is lehet ízesíteni. Ha nem áll rendelkezésre kapribogyó, néhány csepp citromlevet nyomjunk a tonhalra. A tonhalat el lehet hagyni, vagy helyette csirkemellet beletenni. A tészta főzővízzel lehet módosítani a mártás sűrűségét, ha sűrűbben szeretnénk, akkor kevesebb, ha hígabban, akkor többet tegyünk bele (a sűrűség függ a mártás összetevőitől is). Feta sajt helyett lehet parmezán is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Ezennel közkincsé teszem az egyik "aduász" receptemet. Nincs olyan elhúzódó napi program, késői hazaérés, megkésve elkezdett főzőcskézés, amelyben cserben hagyott volna. Nálam mindig van tartalékolva tonhaltörzs (olajban, vagy vízben eltett), néhány szem paradicsom, pár zacskó különféle tészta, ahányszor készítem annyi verzió lesz belőle, ráadásul pár perc elkészíteni, a mártást összeállítani gyorsabb, mint ahogy megfő a tészta...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek