r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos calzone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sonkás-sajtos calzone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 951 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 1903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3633.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    2574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 951 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7266.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    5149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    978 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 169 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Pizzatészta

Töltelék

Elkészítés

Pizzatészta

  1. A száraz hozzávalókat először összekeverjük, majd erre öntjük a többit. Kézzel vagy géppel jól átgyúrjuk, majd dagasztjuk, és konyharuhával lefedve minimum 1 órán át kelesztjük szobahőmérsékleten.
  2. Amikor megkelt a tészta, egy lisztezett gyúródeszkára rakjuk, és nyújtófával a kívánt vastagságúra nyújtjuk, majd újabb 10-20 percig hagyjuk pihenni.

Töltelék

  1. Először is készítsük el a paradicsomszószt, amihez a következő hozzávalókat keverjük össze, és lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni: konzerv paradicsom, olívaolaj, bazsalikom és a só.
  2. Ha besűrűsödött a szósz, akkor kenjünk meg vele a pizzatésztánk egyik felét, erre jöhet a sonka és a sajt. Majd a másik oldalát a tésztának hajtsuk rá, és a széleit az ujjunkkal jól nyomkodjuk össze, hogy sülés közben ne tudjon kifolyni se a sajt, se a többi töltelék.
  3. A 220°C-ra előmelegített sütőbe tegyük be a pizzát, de előtte vágjunk rá 3 darab kis "szellőzőt". Így süssük 25 percig.
  4. Ha megsült, fogyaszthatjuk is egyből, amíg a sajt jó nyúlós!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1042
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 107889
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Biztos mindenki hallott már a "töltött pizzáról", a calzone-ról! Nos, ezzel a recepttel otthon is elkészíthetjük, és semmivel nem nehezebb, mint a hagyományos verzió.

Hozzávalók

Pizzatészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!