r
Nosalty Logó

Sertésszív vadasosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kdrita
Sertésszív vadasosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 1129 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 4512 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 122 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3350.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    1929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18440 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 1129 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    281.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13400.9 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    3188 mg
  • Nátrium
    7716 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2194.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7748 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    30946 micro
  • β-karotin
    73760 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2948 micro
Összesen 4512 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    837 micro
  • β-karotin
    1994 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A gombóchoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. A sertésszívet alaposan megmossuk, kivágjuk az inakat, a húrokat és a zsírosabb részéket. Ha még nagyon véresnek találjuk, enyhén sós hideg vízben első forrásig főzzük, majd leöntjük és átmossuk.
  2. A szívet a sárgarépával, a babérlevéllel, a sóval, borssal, ételízesítővel hideg vízben odatesszük főni. Forrás után kis lángon, mint a húslevest 4-5 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha vajpuha lesz a hús. (Én kerámia fazékban szoktam előző éjszaka odatenni főni, és reggel, mire felébredek, már jó is.)
  3. Ha megfőtt, leszűrjük, és a húst csíkokra daraboljuk, és tálba tesszük kevés lével, hogy ne száradjon ki. A leszűrt lébe visszatesszük a sárgarépát, és összeturmixoljuk.
  4. Zsíron a liszttel világos rántást készítünk, a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük a főzőlével.
  5. Mikor felforrt, hígítjuk a tejjel, és újraforraljuk. Ha felforrt, a tejfölt tálba tesszük, és visszamerünk a léből, elkeverjük, és mikor már átmelegedett, belekeverjük a mártásba. Újraforraljuk, és hozzáadjuk a mustárt.
  6. Kóstoljuk, ha kell, még sózhatjuk, vagy mustárral savanyíthatjuk, ha jó, beletesszük a feldarabolt húst, és még egy utolsót forralunk rajta.
  7. Gombóc:
  8. A zsemlegombóchoz feltesszük a vizet forrni. Közben a zsemléket felszeleteljük, és megpirítjuk.
  9. Miután megpirult és kihűlt, felkockázzuk, tálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, összeforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyű galuska tésztát kapjuk.
  10. Lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk, és újra forrás után kb. 15 perc alatt készre főzzük. (Ellenőrizzük, mielőtt kiszedjük, hogy a gombóc közepe is megfőtt-e.) Leszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15243
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Zsemlegombóc helyett tésztával is remek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem nagy kedvence a különböző belsőség, ezt a receptet anyósomtól tanultam, és remekül bevált. Olyan is szívesen fogyasztja, aki nem szereti a sertés belsőségeket.

Hozzávalók

A vadashoz

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek