r
Nosalty Logó

Sárgaborsófőzelék virslivel és baconnel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Timi Poppins
Sárgaborsófőzelék virslivel és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Összesen 1019 kcal
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Összesen 3056 kcal
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Összesen 303 kcal
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1019 kcal
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9669.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    2331 mg
  • Nátrium
    5481 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    122 mg

VÍZ

  • Összesen
    303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 3056 kcal
  • 18% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Elkészítés

Sárgaborsófőzelék

  1. A borsót és a babota főzés előtti este átmossuk, és beáztatjuk sós vízbe.
  2. A borsót feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a húsleveskockát, a felcsíkozott vöröshagymát, és puhára főzzük. Egy másik lábasban a babot is puhára főzzük.
  3. A borsót leturmixoljuk, hozzáadjuk a chilit.
  4. Rántást készítünk az olajból és a lisztből, majd levéve a tűzről pirospaprikát keverünk hozzá.
  5. A bacont és a virslit egy serpenyőben megsütjük, hogy jó ropogós legyen!
  6. A babot hozzáadjuk a leturmixolt sárgaborsóhoz, majd a levével kicsit felhígítjuk a rántást, és lassú tűzön hozzákeverjük a rántást a főzelékhez. Még pár percig főzzükkevergetés mellett.
  7. A húsos feltéttel együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 56549
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgaborsófőzelék virslivel és baconnel
Timi Poppins 37 recept

Egy hideg őszi napon fel szerettem volna fűteni családomat, így kitaláltam ezt az egyszerű, ám nagyon tartalmas receptet. A bab és a borsó kiválóan illenek egymáshoz, a ropogós bacon pedig feldobja a hangulatot is!

Hozzávalók

Sárgaborsófőzelék

Hús feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!