r
Nosalty Logó

Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    322.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4149.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2922 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 5979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megadott hozzávalókat felezzük, és két lapot sütünk, egy sárgát, és egy barnát (kakaósat).
  2. A sárga tésztához a 16 dkg margarint, a 16 dkg porcukrot, 1 cs vaníliás cukrot, citromhéjat habosrakeverjük, majd a 3 tojássárgáját, 12 dkg lisztet és késhegynyi sütőport is hozzáadjuk.
  3. 3 tojásfehérjét habbá verjük, és a tésztához adjuk. Vajazott tepsiben előmelegítve megsütjük (20 perc).
  4. Elkészítjük a barna tésztát is: 16 dkg margarin,16 porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 10 dkg liszt, 2 ek kakaópor, késhegynyi sütőpor, végül hozzáadjuk a 3 tojásfehérje felvert habját is. Megsütjük.
  5. A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk, így kapunk 2 fehér, 2 barna vékonyabb csíkot.
  6. Alulra teszünk egy sárga lapot, megkenjük lekvárral, erre jön egy barna lap, megint lekvár, sárga lap, lekvár és végül egy barna a tetejére.
  7. Ezután felszeleteljük az egészet és lefektetjük egy tálcára. Ahogy lefektettünk egy kockát megkenjük lekvárral, és a következő kockát úgy rakjuk rá, hogy ott is a sárgára barna kerüljön. Mindig lekvározzuk, mielőtt rátesszük a másikra a következő kockarészt. 4 emeletnyit rakunk egymásra. Lehet, hogy a végén már csak 3 emeletest kapunk. :)
  8. Mindegyik kockánkat bevonjuk csokimázzal, ha megdermed kitűnően szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23X35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 293
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 52720
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Ajánló

Bátran próbáljátok ki, adja magát a süti a ragasztásnál, hogy melyik hogy jön egymás után! :) Próbáltam részletesen leírni a készítés módját.

Receptkategóriák

Még régebben egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet. Nagyon megtetszett ott a képen, bár azt hittem, hogy bonyolult az elkészítése. Rögtön meg is sütöttem és rájöttem, hogy egyáltalán nem az.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek