r
Nosalty Logó

Sajtos csiga (Sajtos tekercs 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sajtos csiga (Sajtos tekercs 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 865 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 8657 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 393 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 865 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221 g

Zsír

  • Összesen
    574.6 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    2224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17881.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    3335 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    3074 mg
  • Nátrium
    10648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    869 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4191 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1453 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 8657 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 393 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az olajat, a 3 tojássárgáját és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és duplájára kelesztjük.
  3. Közben a sajtot lereszeljük, a vajat kikeverjük a tojássárgákkal.
  4. A tésztát 4 cipóba osztjuk és egyenként tepsiméretűre (38x28 cm) nyújtjuk.
  5. Egy-egy tésztalapot megkenünk a négyfelé osztott krémmel, megszórjuk a reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.
  6. Éles késsel kb 2,5 cm széles darabokra vágjuk.
  7. Sütőpapirral bélelt tepsibe fektetjük a csigákat és kb 40 percig pihentetjük, majd megkenjük a tetejüket tojásfehérjével és megszórjuk ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal, ill. reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben 220 C°-on zsemleszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 31783
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 02.

Ajánló

Egy-két pohár bor, vagy hideg sör jól csúszik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet a Délmagyarország és Délvilág által kiadott 3. szakácskönyvben megjelent receptből vettem.  A receptet a tészta készítése közben kicsit korrigálni kényszerültem, mert úgy ítéltem meg, hogy valószínűleg elírás történt és a tészta nem áll össze. Így viszont nagyon jó lett a végeredmény, amit a vendégeim jó étvágya is tanúsított.

Hozzávalók

A tésztához

A tekercseléshez

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek