r
Nosalty Logó

Ribizlis-diós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Ribizlis-diós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 529 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    138.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4764.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2065 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 3171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és jól lecsöpögni, hogy ne áztassa el a tésztát.
  2. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
  3. A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel.
  4. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat, és tovább kavarjuk.
  5. Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.
  6. Az előkészített tepsibe simítjuk, rászórjuk a lecsöpögött ribizlit.
  7. 180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23*38
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2699
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Ajánló

Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis-diós kocka
Andi80_ 380 recept

A ribizlivel úgy vagyok, hogy valamiért nagyon misztikus és vonzó a számomra. Az okát nem tudom megmondani, de nagyon szeretem. Ezért esett most erre a gyümölcsös süteményre a választásom. Családi névnap alkalmából vasárnapi ebédre voltunk hivatalosak, és ezt a puha, könnyű sütit vittük desszertként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek