r
Nosalty Logó

Rebarbarás mascarponekrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Rebarbarás mascarponekrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1410 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 354 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1410 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rebarbara szirup készítése:
  2. A rebarbaraszárat alaposan mossuk, majd hámozzuk meg, ha túl fás a szára.
  3. 1 cm -es darabokravágjuk fel,és annyi vízben, amennyi bőven ellepi főzzük meg.
  4. Ha megfőtt, adjuk hozzáa kristálycukrot, és a citrom levét, majd kb 3-4 percig hagyjuk sűrűsödni.
  5. Miután besűrűsödött, botmixerrel turmixoljuk le alaposan.
  6. Miután leturmixoltuk, gézlapon, vagy szűrőn keresztül szűrjük le (nekem nem volt gézlapom, ezért kicsit zavaros lett a szirup). :)
  7. Krém készítése:
  8. A mascarpone -t verjük fel habosra a porcukorral, majd a rebarbara szirup negyedét keverjük hozzá.
  9. A zselatinlapokat 1 dl vízben oldjuk fel, és 3 - 4 evőkanálnyit adjunk a mascarpone-hoz.
  10. Reszeljük bele az előzőleg alaposan megmosottnarancs héját, és csavarjuk bele a levét is.
  11. Keverjük össze alaposan, majd a kis edénykékbe (poharakba)tegyükbele az elkészült krémet.
  12. Egy konyharuhát az asztalratéve, ütögessük az asztalnak az edénykéket addig, amíg a krém teljesen elterül.
  13. Lefóliázva hűtőbe tesszük.
  14. Rebarbara zselé készítése:
  15. A maradékfeloldott zselatintés rebarbara szirupot öntsük össze, ésalaposan keverjük el. (Ha a zselatin megdermedt, óvatosan melegítsük fel, ügyelve arra, hogy ne forrjon!)
  16. Összeállítás:
  17. A hűtőben megdermedt krémreóvatosan öntsükrá a rebarbarazselét, majd tegyük vissza a hűtőbe,hogy a zseléis megdermedjen.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15141
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 06.

Ajánló

Amennyire könnyű krémnek tűnik, annyira laktató. Javasolt egy könnyű ebéd befejezéséhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyutól kaptam pár házi termesztésű rebarbaraszárat, és ha már a hűtőben ott díszelgett egy doboz mascarpone, gondoltam egyesítem a jó tulajdonságaikat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek